Αυτά τα vegan μπισκότα με βούτυρο αμυγδάλου και μπανάνα φτιάχνονται πολύ εύκολα, είναι ελαφρώς γλυκά, με ιδιαίτερη γεύση ξηρών καρπών και πολύ απολαυστικά, δηλαδή το ιδανικό σνακ χωρίς δημητριακά.
Υλικά:
-
250 γρ.βούτυρο από αμύγδαλο ή αμύγδαλο/φιστίκι (λείο ή σε κομματάκια)
-
100 γρ.βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
-
25 γρ.τριμμένη καρύδα
-
1 (μία)λιωμένη μπανάνα
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
- Θερμίδες 70.0
- Λιπαρά 4,0 γρ.
- Κορεσμένα 0.4g
- Υδατάνθρακες 8,2 γρ.
- Σάκχαρα 6.4g
- Φυτικές ίνες 0,9 γρ.
- Πρωτεΐνες 1,5 γρ.
- Αλάτι 0,0 γρ.
Βήμα1
Λιώστε την μπανάνα. Ανακατέψτε την μπανάνα με το βούτυρο αμυγδάλου σε μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε τη ζάχαρη, το τρίμμα καρύδας και ανακατέψτε καλά.
Βήμα2
Με ένα κουτάλι φτιάξτε μια μπαλίτσα ζύμης, τοποθετήστε τη σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και με ένα βρεγμένο πιρούνι (το οποίο βουτάτε στο νερό) ισιώστε τα μπισκότα. Πασπαλίστε κάθε μπισκότο με λίγη τριμμένη καρύδα.
Βήμα3
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ℃ για 12 λεπτά περίπου. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Βήμα4
Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καλό καφέ ή μια κούπα τσάι.
Συστατικά για 18 μερίδες
- Πηγή: Chiquita – Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: https://www.chiquita.gr/