Πρωθυπουργός της Σερβίας: Ο Τζόκοβιτς παραβίασε όλους τους νόμους…

139

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Σερβίας – παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς είναι εξαιρετικά δημοφιλής – έχει δημιουργήσει η εξέλιξη της υπόθεσης του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, σε δηλώσεις της στο Reuters ξεκαθάρισε πως ο «Τζόκερ» θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δημόσιες εμφανίσεις του, την ώρα που κατά δήλωσή του νοσούσε με κορονοϊό, προσθέτοντας ότι «παραβίασε όλους τους νόμους».

BELGIUM EU SERBIA ASSOCIATION COUNCIL
Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς

Συγκεκριμένα η Άνα Μπρνάμπιτς τόνισε: «Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης. Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ ενώ ήταν θετικός στην COVID-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες».
***
Στο μεταξύ, εν αναμονή της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ για την έγκριση ή την απόρριψη της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να συμμετάσχει (ή μη) στο Australian Open, έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις, που εφόσον ευσταθούν, εκθέτουν σοβαρά το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.
Ήδη οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν αν ο Τζόκοβιτς έκανε ψευδή δήλωση κατά την έλευσή του στη Μελβούρνη. Στο έγγραφο που συμπλήρωσε για την είσοδό του στην Αυστραλία και στην ερώτηση αν τις τελευταίες 14 ημέρες είχε βρεθεί σε άλλη χώρα, φέρεται να «τσέκαρε» το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρέθηκε στην Ισπανία για προπονήσεις, όπως αποδεικνύεται από αναρτήσεις στα social media αλλά και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Επί του θέματος πάντως, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο για την άφιξη του Τζόκοβιτς στην Ισπανία λέγοντας ότι: «Δεν έχω κανένα ιστορικό γι’ αυτήν την παρουσία του Τζόκοβιτς»…

Πηγή: Ethnos.gr