Το τρίμμαν είναι οικονομκό, απλό και γρήγορο και φαγητό, όπως φανερώνει και το δίστιχο «Τρίμμαν τρίβραστον, μαλέζ’ σεραντάβραστον».
Στον Πόντο, για να ειρωνευτούν αυτούς που θεωρούν το παραμικρό αμαρτία ή κρίμα, αξιοποιούσαν το ομόηχο των λέξεων: «Κρίμαν-τρίμμαν, η πορδή ’ς σα λάχανα».
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι σταρένιο
Νερό
Κρεμμύδι
Βούτυρο ή λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.
Ραντίζουμε νερό με τα δάχτυλα και τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να δημιουργηθούν σβόλοι.
Ρίχνουμε για λίγα λεπτά τους σβόλους σε βρασμένο νερό, και τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) σε βούτυρο ή λάδι και περιχύνουμε.
*Υπάρχει και το τρίμμαν σε μορφή σούπας.
Πηγή: www.pontos-news.gr