Οι «Τρεις Αδελφές» έρχονται και πάλι στις οθόνες μας από το θέατρο «Προσκήνιο»

41

Για ένα τριήμερο επαναλαμβάνεται η διαδικτυακή προβολή της παράστασης «Τρεις Αδελφές» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, από το θέατρο «Προσκήνιο»
Μέχρι να ξανανοίξουν τα θέατρα, το «Προσκήνιο» προβάλλει παραστάσεις που έγιναν στον παρελθόν, προσπαθώντας να κρατήσουμε την ανάμνηση της θεατρικής τέχνης ζωντανή.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «σε καμία περίπτωση οι προβολές αυτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη ζωντανή εμπειρία, αλλά εξακολουθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να υπενθυμίζεται η σημασία και η αξία του θεατρικού δρώμενου και οι καλλιτέχνες να αμείβονται για την εργασία τους και τα πνευματικά δικαιώματά τους».

  • Διαβάστε την κριτική του catisart.gr:

Οι “Τρεις Αδελφές”: Βρεθήκαμε στον τσεχωφικό κόσμο της οδυνηρά χαμένης συλλογικής αθωότητας

***

Το Θέατρο “Προσκήνιο” ανακοίνωσε ήδη τη σύμπραξή του με το γειτονικό «Θέατρο Πορεία», στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθεί ο «Οιδίπους» (μια σύνθεση βασισμένη στο έργο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία) για μια live streaming παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020.

 

Οι «Τρεις Αδελφές» από το 1990 μέχρι το 2020

 

Ο Άντον Τσέχωφ, με το έργο του «Τρεις αδελφές», ένα θεατρικό δράμα σε τέσσερις πράξεις, γραμμένο το 1900, καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας, απραξίας, ένα πλαίσιο ζωής που διαψεύδει τις επιθυμίες και τα όνειρα των προσώπων και ιδιαίτερα των τριών αδελφών, που βιώνουν την καθημερινότητα και το βάρος της ζωής τους σε μια μίζερη και μονότονη επαρχία της Ρωσίας.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο «Θέατρο Τέχνης» της Μόσχας από τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι στις 31 Ιανουαρίου του 1901.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναβουτούν σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούν αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστρούν όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους.
Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

***

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, η Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς.
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης – Γιώργος Δεπάστας Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη – Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός – Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλο – Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου – Σύμβουλος δραματουργίας: Αντώνης Αντωνόπουλος – Βοηθός σκηνοθέτη: Ασημίνα Αναστασοπούλου – Φωτογραφίες παράστασης: Γκέλυ Καλαμπάκα

***

ON LINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Η παράσταση «Τρεις Αδελφές» θα προβληθεί ξανά online και θα είναι διαθέσιμη για 3 ημέρες, από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 21:00, έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:59.

***

Link για pre-order και παρακολούθηση:

https://vimeo.com/ondemand/totheatro

Τιμή ηλεκτρονικής προβολής: 5 ευρώ

ΠΛΗΡΩΜΗ

με χρέωση κάρτας στο

https://pay.vivawallet.com/totheatro