Τo Θέατρο Πορεία στέλνει τις ευχές του και συνεχίζει τις real time live streaming αναμεταδόσεις στις γιορτές

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου κι όλοι οι συνεργάτες του στέλνουν στο κοινό ευχές κι ευχαριστίες για τη στήριξη. Μετά την επιτυχία των πρόσφατων ζωντανών παρουσιάσεων, τo Θέατρο Πορεία συνεχίζει τις Real Time Live Streaming αναμεταδόσεις και την περίοδο των γιορτών.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι του θεάτρου Πορεία,
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς, ας επιχειρήσω έναν σύντομο απολογισμό. Το 2020 μας δίδαξε βιωματικά την αποδοχή της ευθραυστότητάς μας.
Οι εμπεδωμένες αντιλήψεις τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Οι κοινωνικές αντοχές δοκιμάστηκαν. Η πολιτική στράφηκε στην επιστήμη. Οι μετακινήσεις, από καθημερινότητα έγιναν ταμπού. Στραφήκαμε στη φύση για αποκούμπι, σε αυτήν που εκδικούμαστε επί 200 και πλέον χρόνια.
Και η Τέχνη; Αυτή αποδείχτηκε η πιο ανθεκτική ανθρώπινη λειτουργία. Παρότι απαγορευμένη, ή ίσως και γι’ αυτό, παρηγόρησε μέσω της τεχνολογίας (μέσω δηλαδή του επίδοξου καταστροφέα της) εκατομμύρια ανθρώπους. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι χώροι των μουσείων, έγιναν παρηγοριά στις ατελείωτες ώρες μιας αβέβαιης αναμονής.
Το θέατρο Πορεία, πρωτοπόρο πάντα σε όλες τις εξελίξεις, είναι εδώ. Δείχνει τον δρόμο της πραγματικής διάδρασης, τώρα, μέσα στην τραγική έλλειψη. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα είμαστε εδώ για σας, όπως κι εσείς είστε εδώ για εμάς και μας στηρίζετε. Κάντε την υπόσχεση, δώρο για τις γιορτές. Χαρίστε θέατρο στους αγαπημένους σας. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να μας κρατήσει μακριά. Και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να είναι το 2021 η χρονιά που το ανθρώπινο άγγιγμα θα αποκτήσει ξανά την ιερότητα που του αρμόζει.
Καλές γιορτές,
Δημήτρης Τάρλοου

Μετά την επιτυχία των πρόσφατων ζωντανών παρουσιάσεών του, τo Θέατρο Πορεία συνεχίζει τις Real Time Live Streaming αναμεταδόσεις και την περίοδο των γιορτών. Το Πορεία συνεχίζει και ανακοινώνει το πρόγραμμα του προσεχούς διαστήματος, με την προσδοκία, πως σύντομα, θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις του και πάλι μπροστά στο κοινό.

Πρόγραμμα επόμενων Live Streaming παραστάσεων:

 

 

Μ. Καραγάτση
Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Κυριακή 20 & Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, 20:00

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου η παράσταση-σταθμός του Θεάτρου Πορεία θα παιχτεί για 2 ακόμα real time live streaming μεταδόσεις την Κυριακή 20 και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το αγαπημένο μυθιστόρημα της ελληνικής λογοτεχνίας, που εξελίχθηκε με την καθοριστική συμβολή του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών.

Έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κίνηση της μηχανής πάνω στη σκηνή, γερανός και πολλά ακόμα, θα συμβάλλουν σε νέα οπτική και εμπειρία για τους θεατές μας.

 

 

Irene Skylakaki trio

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, 21:00

Έπειτα από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Irene Skylakaki επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και με τον καινούργιο της δίσκο με τον τίτλο Souvenir που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό real time live streaming session με το trio project της, στo Θέατρο Πορεία στις 27 Δεκεμβρίου!

 

 

Sarah Ruhl
ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, 21:00

Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το Θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει σε μία ακόμα real time live streaming αναμετάδοση!

Οι θεατές μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο για τις real time live streaming αναμεταδόσεις μπαίνοντας στο www.poreiatheatre.com
Περισσότερες πληροφορίες για το real time live streaming: https://poreiatheatre.com/live-stream/