«Πάντα είναι πιο σημαντικό να είσαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος παρά ένας μεγάλος φωτογράφος». Αυτό ήταν το «μότο» του Βρετανού φωτορεπόρτερ Τιμ Πέιτζ.
Ο Πέιτζ μόλις είχε συμπληρώσει τα 20 του χρόνια βρέθηκε στο πεδίο του μεγάλου πολέμου στο Βιετνάμ.
Πάντα έλεγε: Η μόνη καλή πολεμική φωτογραφία είναι μια φωτογραφία κατά του πολέμου…
Έδωσε μάχη για να πετύχει το στόχο του κρατώντας στο χέρι μία φωτογραφική μηχανή Leica και ένα τσιγάρο στο στόμα ή κάτι …δυνατότερο.
Ο Tim Page γεννήθηκε στο Tunbridge Wells της Αγγλίας στις 25 Μαΐου 1944. Μεγάλωσε από ανάδοχη οικογένεια αφού ο πατέρας του, που ήταν ναύτης του εμπορικού ναυτικού, σκοτώθηκε έπειτα από επίθεση υποβρυχίου στον Βόρειο Ατλαντικό.
Έφυγε από τη Βρετανία το 1962, ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και μετά την Ασία όπου άρχισε να φωτογραφίζει τον εμφύλιο πόλεμο στο Λάος.
Την ώρα που ο πόλεμος του Βιετνάμ κλιμακώθηκε, ο Πέιτζ έγινε το σύμβολο μίας γενιάς ατρόμητων και αντισυμβατικών φωτορεπόρτερ.
Τραυματίστηκε τέσσερις φορές ως πολεμικός ρεπόρτερ που κάλυπτε συγκρούσεις στο Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του ’70.
Μάλιστα ενέπνευσε τους σεναριογράφους (Τζον Μίλιους και Φράνσις Φορντ Κόπολα) της ταινίας «Αποκάλυψη τώρα» ώστε να δημιουργήσουν τον χαρακτήρα που ερμήνευσε ο Ντένις Χόπερ.
Εκτός από τους πολέμους της Ινδοκίνας, κάλυψε συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, τα νησιά του Σολομώντα, το Ισραήλ, τη Βοσνία και το Ανατολικό Τιμόρ.
Επίσης έγραψε δώδεκα βιβλία για τις εμπειρίες του πολέμου και τη μουσική του.
Ο θρυλικός φωτογράφος, συγγραφέας και δημιουργός ντοκιμαντέρ αντικουλτούρας έφυγε από τη ζωή (από καρκίνο του ήπατος) την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο αγροτικό του σπίτι στο Fernmount της Νέας Ουαλίας στην Αυστραλία.