Cat Is Art

Duck Fried Day. Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανητή πάπια…

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Άλλοι μιμούνται τις συνήθειες Αμερικανών και Ευρωπαίων και τρέχουν να προλάβουν ευκαιρίες (;) στις προσφορές (;) της Black Friday.

Όμως παρά να διακινδυνεύεις τις αόριστες υποσχέσεις είναι καλύτερο να διεκδικείς, να κατακτάς και να απολαμβάνεις κάτι χειροπιαστό.

Στόχος μας λοιπόν να γιορτάσουμε τη δική μας Duck Fried Day με μια νόστιμη και εύκολη συνταγή…

***

Τα υλικά: Δύο (2) στήθη πάπιας, αλάτι και πιπέρι.

Γνωρίζοντας ότι για ασφαλές μαγείρεμα η πάπια απαιτεί αντίστοιχο ψήσιμο με το κοτόπουλο, προχωράμε στην εκτέλεση…

Εκτέλεση

* Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε ρόμβους την πέτσα της πάπιας. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τα στήθη με τη μεριά της πέτσας, χωρίς να προσθέσουμε οποιοδήποτε λιπαρό. Τηγανίζουμε για 10 λεπτά και θα δούμε το λίπος από την πέτσα να γεμίζει το τηγάνι. Βγάζουμε τα στήθη και αφαιρούμε το λίπος από το τηγάνι. Γυρίζουμε πλευρά στα στήθη και τα τηγανίζουμε 5 λεπτά εάν τα θέλουμε rare ή 8 λεπτά αν τα προτιμούμε well done.

* Αλατοπιπερώνουμε.

* Μετά το τηγάνισμα σβήνουμε την πάπια με χυμό πορτοκαλιού ή με κρασί κόκκινο μιας και η πάπια ανήκει στα κόκκινα κρέατα.
* Στη συνέχεια κόβουμε το στήθος της πάπιας σε λοξές φέτες και τη συνοδεύουμε με οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό θέλουμε. Οι πιο τολμηροί μπορούν να συνοδεύσουν την τηγανισμένη πάπια με τηγανιτές πατάτες ή με πατάτες φούρνου.

* Καλή όρεξη…

Εκτύπωση
Παναγιώτης ΜήλαςDuck Fried Day. Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανητή πάπια…

Related Posts