Όταν το απρόβλεπτο γίνεται μέρος του ρόλου, τότε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς παρουσιάζει το «La Ronde Improvised» του Arthur Schnitzler στο Θέατρο Nous.
Με ένα καστ νέων και πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών μπορούμε να δούμε αυτή την παράσταση από την 5η Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 20:30.
Λίγα λόγια για το έργο
Το La Ronde είναι ένα αμφιλεγόμενο έργο με προκλητικά σεξουαλικά θέματα, γραμμένο από τον Arthur Schnitzler το 1897. Εξετάζει εξονυχιστικά την ηθική και την ταξική ιδεολογία της εποχής του μέσω διαδοχικών συναντήσεων μεταξύ ζευγαριών. Επιλέγοντας χαρακτήρες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, το έργο προσφέρει κοινωνικό σχολιασμό για το πώς ο έρωτας υπερβαίνει τα ταξικά όρια.
Το ανέβασμα του Θοδωρή Βουρνά
Η δράση του έργου μεταφέρεται από την Αυστρία του 1890 στην Ελλάδα του 1985 και οι χαρακτήρες όπως και οι ιστορίες προσαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα και στην εποχή.
Οι ηθοποιοί που καλούνται επί σκηνής να τους ενσαρκώσουν σε ένα Meta Twist αυτοσχεδιάζουν παρουσιάζοντας την κάθε ιστορία σαν μια πρόβα τους σε εξέλιξη. Αφήνοντας το απρόβλεπτο να γίνει μέρος της ιστορίας και του ρόλου.
Ταυτότητα παράστασης
«La Ronde Improvised»
Του Arthur Schnitzler
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Μετάφραση: Χρίστος Γεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Βουρνάς
Βίντεο: Χρήστος Παναγόπουλος
Ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Βιβιάννα Γιαννούτσου, Αλμάζα Ελ Μασρί, Στάθης Μητσιώνης, Θεόφιλος Σιδηρόπουλος
Παραστάσεις: Από Κυριακή 5 Ιανουαρίου ως 2 Φεβρουαρίου
Κάθε Κυριακή στις 20:30 – Διάρκεια 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”
Θέατρο Noūs- Creative Space
Τροίας 34, Αθήνα 112 51
[5’ από τον σταθμό του ηλεκτρικού «Βικτώρια»]