Τελευταίες παραστάσεις για την “Τζάσμιν” και επιβράβευση από το κοινό

18
ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ

Όταν η αγάπη του κόσμου επιβραβεύει μία παράσταση, τότε η χαρά των συντελεστών της είναι τεράστια

Ενώ πλησιάζουν οι τελευταίες παραστάσεις για την “Τζάσμιν” στο θέατρο Διάνα, στην Αθήνα ολοκληρώνονται στις 2 Φεβρουαρίου 2020, η αγάπη του κοινού κορυφώνεται χαρίζοντας στη Ελένη Ράντου βραβείο ερμηνείας και στη σκηνογράφο Μαγιού Τρικεριώτη βραβείο σκηνογραφίας στα θεατρικά βραβεία κοινού που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αθηνόραμα.
Μία βράβευση που επιβεβαιώνει ότι η Τζάσμιν αγαπήθηκε από τους θεατές της και η πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή της που βασίστηκε στο σενάριο του Γούντι Άλεν “Βlue Jasmine” και έγινε από την Ελένη Ράντου και τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.
Ένα σπουδαίο θεατρικό έργο πάνω στα χαμένα μεγαλεία, μια παράσταση εξαιρετικών ηθοποιών, μια ερμηνεία ζωής από την Ελένη Ράντου και μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή.

*Προπώληση Viva
Κλικ εδώ

  • Μετά τo τέλος των παραστάσεων στην Αθήνα, η Τζάσμιν μεταφέρεται τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ράδιο Σίτυ.
    Τη σκυτάλη στο θέατρο Διάνα θα πάρει η καινούργια παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.

 

ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ

 

Λίγα λόγια για την Τζάσμιν

Μια πλούσια χρεοκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το σενάριο του Γούντι Άλεν, στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του “Λεωφορείο ο Πόθος”, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας.

Δύο θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος:
Βραβείο ερμηνείας στην Ελένη Ράντου
Βραβείο σκηνογραφίας στη Μαγιού Τρικεριώτη

Συντελεστές

Σενάριο: Γούντι Άλεν
Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κρυσταλία Λιονάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

Πληροφορίες

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Τηλ.: 2103626596

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
e-mail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com