Η pizza είναι πάντα μια καλή ιδέα. Για την ακρίβεια η καλύτερη. Κι αν θέλεις την πιο ελαφριά και νόστιμη μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη Μαργαρίτα. Η πιο απλή πίτσα αλλά και η πιο δημοφιλής. Τα παιδιά τη λατρεύουν.
Συστατικά
- 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 70 ml χλιαρό νερό
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- 2-3 μπάλες μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
- 3 μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
- βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1-2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύεις πολύ καλά
- Αφήνεις το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά
- Προσθέτεις στο μείγμα αλάτι και ελαιόλαδο και το χτυπάς με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
- Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτεις νερό κι αν είναι πολύ ελαφριά προσθέτεις 1-2 κ.σ. αλεύρι
- Πλάθεις με τα χέρια σου τη ζύμη σε μορφή μπάλας, την αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζεις και την αφήνεις σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει
- Την ξεσκεπάζεις, τη ζυμώνεις και πάλι απαλά και την αφήνεις σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά
- Την ανοίγεις με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη
- Λαδώνεις λίγο ένα ταψί ρηχό και απλώνεις τη ζύμη
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
- Ρίχνεις τις ντομάτες και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτεις το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C
- Απλώνεις τη σάλτσα ντομάτας, και το τυρί και ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.