Cat Is Art

Συμβουλές για ταξίδι με τη γάτα σας

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Όλοι αγαπάμε τις διακοπές και τα ταξίδια – οι γάτες ωστόσο δεν έχουν ξεκάθαρα συναισθήματα γι’ αυτές! Οι γάτες αγαπούν τις ανέσεις του σπιτιού τους, έτσι το να ταξιδεύουν τους αφήνει με ένα περίεργο συναίσθημα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Διαβάστε τις συμβουλές μας για το πώς μπορείτε να ταξιδέψετε με τη γάτα σας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι με τη γάτα σας όσο το δυνατόν πιο άνετο και με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία.

 

 

Γιατί η γάτα μου σιχαίνεται τα ταξίδια;

Πρώτα από όλα, δεν είστε μόνοι σας!

Πολλές γάτες βρίσκουν το ταξίδι μια δυσάρεστη εμπειρία.

Γιατί; Δεν τους αρέσει να βγαίνουν από το ζεστό, οικείο τους σπίτι και να εκτίθενται σε περίεργα αξιοθέατα, μυρωδιές και ήχους.

Θυμηθείτε, οι γάτες δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο! Έτσι ανάμεσα σε περίεργες κινήσεις, δονήσεις και περιστασιακά κορναρίσματα, το ταξίδι μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση για μια γάτα.

Τι μπορώ να κάνω για να μπορεί η γάτα μου να ταξιδεύει πιο άνετα;

Δημιουργήστε μια ποιοτική ταξιδιωτική εμπειρία για τη γάτα σας!

Οι γάτες αγαπούν ό,τι γνωρίζουν. Αυτό ισχύει για όλους μας, αυτό είναι κάτι το παρήγορο και το οικείο, όπως η θέση σας στον καναπέ.

Γνωρίζετε το αγαπημένο σημείο της γάτας σας στο σπίτι. Γιατί να μην αφήσετε το καλάθι μεταφοράς τους εκεί λίγες μέρες πριν από το ταξίδι; Για να γίνει ακόμη πιο δελεαστικό γιατί να μην προσθέσετε την αγαπημένη τους κουβέρτα και τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε αυτό;

Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να ψεκάσετε το κλουβί μεταφοράς με ένα ειδικό σπρέι που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα, 15 λεπτά πριν τις τοποθετήσετε σε αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των ενδείξεων που μπορεί να εμφανίσει η γάτα σας όταν δεν είναι ευχαριστημένη μέσα στο αυτοκίνητο – όπως το νιαούρισμα, η παραγωγή σιέλου ή η αναστάτωση.

Πώς μπορώ να ετοιμάσω τη γάτα μου για το ταξίδι;

Οι γάτες μπορούν στην πραγματικότητα να νιώσουν αδιαθεσία από το ταξίδι, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε αφήνοντας να περάσουν 6 ώρες μεταξύ του τελευταίου γεύματός τους και του χρόνου που έχετε ορίσει για να ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, ιδιαίτερα όταν κάνει ζέστη.

Για την αποφυγή κάποιου “περιστατικού”, βάλτε μερικές πάνες στον πάτο του καλαθιού μεταφοράς. Το να κάνετε τη γατούλα σας χαρούμενη είναι κάτι ωραίο αλλά και απλό.

Να θυμάστε ότι το καλάθι μεταφοράς της γάτας σας είναι εκεί για να τις προστατεύσει. Είτε ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, είτε με το τρένο ή το αεροπλάνο είναι σημαντικό να μένουν μέσα σε αυτό.

Στο ταξίδι με αυτοκίνητο, το καλάθι μεταφοράς θα πρέπει να ασφαλίζεται με μια ζώνη ασφαλείας όταν οδηγείται και, ιδανικά, να τοποθετείται στην περιοχή του αυτοκινήτου με τις λιγότερες δονήσεις. Για να βοηθήσετε τη γάτα σας να παραμείνει ψύχραιμη, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια πετσέτα ή ένα σεντόνι πάνω από το καλάθι μεταφοράς, ώστε να υπάρχουν λιγότερες άγνωστες εικόνες για να βλέπει – σκεφτείτε το σαν μια υπέροχη κουρτίνα για γάτες!

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για να μεταφέρετε μαζί σας τη γάτα σας στις διακοπές;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνει κανείς διακοπές και εάν μπορείτε να πάρετε το γατάκι σας μαζί σας αυτό θα ήταν ακόμα πιο υπέροχο. Μην παραλείψετε να ελέγξετε αυτά τα πράγματα πριν από την αναχώρησή σας:

Είναι δεκτές οι γάτες στον προορισμό σας; Το ξενοδοχείο ή το σπίτι στο οποίο θα διαμείνετε δέχεται τις γάτες; Να το ελέγχετε πάντα όταν κάνετε κρατήσεις.

Εάν ταξιδεύετε με οικογένεια ή φίλους, είναι καλό να ρωτήσετε εάν συμφωνούν όλοι με την ιδέα να έρθει η γάτα μαζί.

Πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο; Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας πριν φύγετε – η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί εμβολιασμούς για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη να ταξιδέψει.

Ίσως χρειαστεί επίσης να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για να ρυθμίσετε ζητήματα ταυτότητας ή microchip, για να είστε σίγουροι ότι η γάτα σας θα σας επιστραφεί εύκολα σε περίπτωση απώλειας. Είναι σημαντικό να ελέγξετε την τοποθεσία του κτηνιάτρου που βρίσκεται πιο στον προορισμό σας – απλώς για λόγους ασφαλείας.

Εκτύπωση
eirini aivaliwtouΣυμβουλές για ταξίδι με τη γάτα σας

Related Posts