23.3 C
Athens
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Αρχίζει το διδακτικό έτος στο studio Πλαταιών

Πάνω: Δημήτρης Καρατζιάς

 

Το Σάββατο 20/09/14 στις 19:00, στo πλαίσιο του Φεστιβάλ Βοτανικού (Κάτω από τις Γραμμές), στο “Vault”, Μελενίκου 26, Βοτανικός, τo studio Πλαταιών ανακοινώνει την έναρξη του εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης “Μαίρη Μαραγκουδάκη”. Θα γίνει η γνωριμία με το Θεατρικό Εργαστήρι και την ομάδα καθηγητών του Εργαστηρίου.
Οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Διδάσκουν:
Μαίρη Μαραγκουδάκη, Υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, αγωγή λόγου
Δημήτρης Καρατζιάς, Υποκριτική
Μαρία Αγγέλου, Κινησιολογία
Μάνος Αντωνιάδης, Performing Songs in Theatre
Εισηγητές:
Bάσω Πολυμένη, κίνηση
Τάσος Σκλαβούνος, ο ηθοποιός και το φως
Έρση Παπαχριστοπούλου, Ιστορία κινημάτων τέχνης
Το εργαστήρι είναι 3ετούς φοίτησης και δίνεται βεβαίωση σπουδών από την καλλιτεχνική εταιρεία «Modus Faciendi».
Τα δίδακτρα είναι 150 ευρώ τον μήνα.
Το διδακτικό έτος διαρκεί 9 μήνες, από Οκτώβριο έως και Ιούνιο.

Μάνος Αντωνιάδης

Εκτός από τα βασικά μαθήματα οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια του έτους θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις σε μορφή σεμιναρίου, σχετικές με το αντικείμενο σπουδών από διάφορους καθηγητές. Πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο του 2014. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 0058407 – 6984 035826 – E-mail: [email protected]

Βιογραφικά καθηγητών

* Η Μαίρη Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις θεάτρου. Απόφοιτος της σχολής θεάτρου του Άκη Δαβή. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi και του studio της οδού Πλαταιών. Έχει δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι του studio της οδού Πλαταιών όπου και διδάσκει από το 2010. Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 παραστάσεις. Ειδικεύεται στο πειραματικό θέατρο, γράφει, διασκευάζει ή συνθέτει τα κείμενα των παραστάσεών της. Σαν ηθοποιός έχει ασχοληθεί με το θέατρο δρόμου – σωματικό θέατρο, το σύγχρονο θέατρο, την performance, τον κινηματογράφο και το σύγχρονο χορό.

* Ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Παράθλαση» στη Θεσσαλονίκη και σεναρίου στο «Μικρό Πολυτεχνείο». Έχει επίσης κάνει σπουδές δημοσιογραφίας, μάρκετινγκ και διαφήμισης. Στο θέατρο παίζει, σκηνοθετεί και διασκευάζει από το 2000 έως και σήμερα. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 15 σειρές σε μεγάλους και μικρότερους ρόλους από το 2001 και μετά, στα κανάλια: Alpha, Ant1, Mega  και ΝΕΤ. Στον κινηματογράφο έχει παίξει  σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από το 2000 έως και σήμερα. Είναι ιδιοκτήτης του πολυχώρου «Vault theater Plus». 
 
* Ο Mάνος Αντωνιάδης είναι Διπλωματούχος Συνθέτης, απόφοιτος της Ιταλικής Ακαδημίας Μουσικής “AIDA”, με ειδίκευση στη μουσική για Θέατρο και Κινηματογράφο. Είναι ιδιοκτήτης του πολυχώρου «Vault theater Plus».
 
* H Μαρία Αγγέλου είναι «δυναμική εκπρόσωπος του μεταμοντέρνου χοροθεάτρου στην Ελλάδα του ’90» (Χορός και Θέατρο, Αθήνα, 2004, εκδ. Έφεσος). Το 1990 ιδρύει την ομάδα χορού “14η Μέρα”, η οποία έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, και της οποίας έχει χορογραφήσει και διευθύνει καλλιτεχνικά όλες τις μέχρι τώρα (17) παραγωγές. Το 1991 συστεγάζεται με τον Άκη Δαβή δημιουργώντας παράλληλα με το Εργαστήρι Υποκριτικής του το δικό της Κινησιολογικό Εργαστήρι, που έως σήμερα με τη διδασκαλία της έχουν αποφοιτήσει πάνω από 550 ηθοποιοί και χορευτές με ιδιαίτερη παιδεία στο σώμα. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες χορογραφώντας θεατρικές παραστάσεις (Ρούλα Πατεράκη, Σταύρο Τσακίρη, Άκη Δαβή, Τηλέμαχο Μουδατσάκι κ.α).

* Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
http://photostudio48.wix.com/studioplataion
Πρώτη συνάντηση: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 18:00.

* Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ.: 213 0356472 – 6945993870
e-mail: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -