Σπύρος Μπιμπίλας: Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ θα κριθεί το θέμα της διαγραφής του Δημήτρη Λιγνάδη

«Την Κυριακή 11 Απριλίου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Επίσης μίλησε και για το ελληνικό #metoo αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν το ΣΕΗ και έχουν ανάγκη άμεσης λύσης.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεχίζει το έργο του, έχει πολλούς φακέλους που πρέπει να φθάσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά σε Γενική Συνέλευση. Την Κυριακή 11 Απριλίου έχουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση μετά την πανδημία όπου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης», τόνισε ο κ. Μπιμπίλας.

«Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση» πρόσθεσε σημειώνοντας πως χωρίς τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ για τη διεξαγωγή της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα γίνει για καλό στο τέλος, παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τα δικαιώματα του άλλου, και να ξέρουν μέχρι που φτάνει η εξουσία τους (…) γιατί από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα: πώς ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εξουσία ή χρήμα ή μεγάλη θέση δεν σκέφτεται πως ο άλλος έχει δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σε σχέση με τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας ανέφερε πως πρέπει να προηγηθούν οι συλλογικές συμβάσεις σημειώνοντας πως μέχρι τώρα το κράτος έχανε χρήματα καθώς – τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – οι ηθοποιοί δεν λάμβαναν ένσημα για τις πρόβες. «Ο κώδικας θα γίνει με τον όρο ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με όλους», είπε ο κ. Μπιμπίλας.

 

***

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΔΩ:

 

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση χαράσσει τα επόμενα βήματά του