Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση χαράσσει τα επόμενα βήματά του

Ο χώρος του Πολιτισμού βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα» τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας. Ειδικά το Θέατρο έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και με σύνεση, πάθος και αξιοπρέπεια τα αντιμετωπίζει κάτω από δυσβάστακτες συνθήκες.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποτελεί την ασπίδα προστασίας αλλά και την αιχμή του δόρατος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Οι συλλογικές συμβάσεις, ο Κώδικας Δεοντολογίας, οι καταγγελίες για θέματα συμπεριφοράς και η δράση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι μερικά από τα θέματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα και νέους τρόπους δράσης.

Για τον λόγο αυτό οι ηθοποιοί που έχουν γίνει όλοι σαν μια γροθιά θα συναντηθούν την Κυριακή 11 Απριλίου σε μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση όπως διαβάζουμε στην παρακάτω ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Η ανακοίνωση

Ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) στις 2 Απριλίου 2021 καλούνται όλα τα μέλη του Σωματείου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00, στο ανοιχτό θέατρο «Σχολείον της Αθήνας» (Πειραιώς 52, Πειραιάς) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1. Απολογισμός δράσης και έργου από την περασμένη ΓΣ (4/10/2020) έως και σήμερα
2. Πρόταση εκ μέρους Διοικητικού Συμβουλίου και Πειθαρχικού συμβουλίου διαγραφής μέλους κ. Δημήτρη Λιγνάδη
3. Περιπτώσεις καταγγελιών συναδέλφων κατά μη μελών μας – Τρόποι δράσης
4. Επόμενα βήματα – ΣΣΕ σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , εποπτευόμενους φορείς και ελεύθερο θέατρο: Πρώτη Συζήτηση
5. Κώδικας Δεοντολογίας στις κρατικές σκηνές – Πρώτη συζήτηση

***

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όλα τα τακτικά μέλη που έχουν πληρώσει τις εισφορές τους μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 (μπορείτε να το επαληθεύσετε από τις σχετικές σφραγίδες στην ατέλειά σας).
– Για την αποφυγή συνωστισμού, πριν την έναρξη της Συνέλευσης, συνιστούμε σε όλα μας τα μέλη να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.
Ελάτε σε επικοινωνία με την Γραμματεία μας για να ενημερωθείτε σχετικά.

– ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ

σε αυτές τις δύσκολες εποχές, με απόφαση του ΔΣ, για όσα μέλη έχουν μεγάλες οφειλές, είναι δυνατή η συμμετοχή μόνο στην συνέλευση με 9 ευρώ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:

Το ΣΕΗ θα φροντίσει για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Έτσι,
– θα υπάρχει ομάδα ταξιθεσίας για την τήρηση των επιβεβλημένων αποστάσεων τόσο κατά την διάρκεια της, όσο και κατά την είσοδο.
– η χρήση (ει δυνατόν διπλής) μάσκας θα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ καθ’ όλη τη διάρκεια.
– θα γίνει θερμομέτρηση σε όλα τα μέλη κατά την είσοδό τους
– στο βιβλίο παρόντων θα κρατείται και το κινητό τηλέφωνο, για λόγους ιχνηλάτησης.

 

 

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Αρχής γενομένης από αύριο, όπως ακριβώς έγινε και με την ΣΣΕ του Εθνικού Θεάτρου, θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη μέσω mail το τελευταίο σχέδιο της ΣΣΕ του ελεύθερου Θεάτρου (2017), η τελευταία ισχύουσα σύμβαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρα (2018), καθώς και κάποια πρότυπα κωδίκων δεοντολογίας, ώστε η συζήτηση του κλάδου να είναι όσο γίνεται πιο παραγωγική.

***

ΕΛΑΤΕ να βρεθούμε εκ νέου μαζί και από κοντά και να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα στο επάγγελμά μας.

Για το ΔΣ του ΣΕΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σπύρος Μπιμπίλας                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Άρης Λάσκος