13.4 C
Athens
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

«Σονόρχ». Η Τζένη Δάγλα παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

Σονόρχ είναι ο Χρόνος διαβασμένος «αλλιώτικα». Είναι ένα συναρπαστικό μωσαϊκό ιστοριών και χαρακτήρων που χαράσσονται στη μνήμη του αναγνώστη και συνδέονται μέσα από τη βιωματική, καταιγιστικού ρυθμού, αλλά και στοχαστική και γεμάτη χιούμορ γραφή της αφηγήτριας, καθώς πηγαινοέρχεται και η ίδια στον χώρο και τον χρόνο με μια μαγική «Χρονοταχεία».
«Σονόρχ», είναι ο τίτλο του νέου βιβλίου της Τζένης Δάγλα. Πρόκειται για ένα πειραματικό κείμενο, καρπό δουλειάς δέκα χρόνων.

***

Απόσπασμα από το βιβλίο

[…] ψυχή μου, ήρθες; έσκουξε η βάβω, σαν σε όνειρο η σειρήνα του ασθενοφόρου, πήραν τη θυγατέρα με το μωρό, κοντά κι αυτή, το χεράκι του νεογέννητου γλιστερό από τα υγρά απλωνόταν στη μεριά της, ώρες μετά, γυρνώντας στο σπίτι, ήσυχη που η θυγατέρα κι ο εγγονός ήταν καλά, βρήκε την μπόλια της στο τραπέζι, έναν χρυσό σταυρό κι ένα σημείωμα: «Για τον γιο μου τον Όλαφ» – κι αυτό ήταν, χάθηκε, πάει ο γαμπρός, δεν τον ξανάδαν, κανείς ποτέ, λίγο καιρό μετά η καρδιά του μπαρμπα-Δήμου σταμάτησε.
Θα πέρναγαν κάμποσα χρόνια, κι όλοι αυτοί, ταξιδιώτες του Χρόνου, από διαφορετικές συντεταγμένες, ταξίδεψαν, καθένας, ταξίδεψαν, να πέσουν πάνω στη μία κουκκίδα, στη μία χρονική στιγμή, στο χρονοδρόμι…

***

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Τζένη Δάγλα γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε επί δυο χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna και μετά ασχολήθηκε με τα νομικά σε ελεύθερο επάγγελμα.
Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στη Δανία και στην Ιταλία με τον Eugenio Barba, καθώς και στην Πολωνία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα με ηθοποιούς του Γέρζι Γκροτόφσκι και άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Έχει γράψει πέντε «θεατρικά σχόλια»: «Η Άγνωστη Χώρα» (Θέατρο Αργώ, 2012), «Time, please!» (Φεστιβάλ Αναλόγιο 2015), «Η Γυάλα» (Θέατρο Φούρνος, 2017-2018) «Καραγκιόζ» και «Γουρούνα Αθώος» (Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια σχετικά με το σύγχρονο θέατρο. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, γαλλικά. Είναι πολίτης του κόσμου.

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Σονόρχ»
Της Τζένης Δάγλα
Από τις «Εκδόσεις Θερμαϊκός»
Παρουσίαση
Στον ΙΑΝΟ της Αθήνας
τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 19:30
Θα μιλήσουν:
*Νίκος Διαμαντής, σκηνοθέτης – καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «Σημείο».
*Νίκος Καμτσής, σκηνοθέτης – καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «Τόπος Αλλού».
*Δέσποινα Κοσμοπούλου, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
*Θα συμμετέχει με μαγνητοσκοπημένο βίντεο η σκηνοθέτις και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Theatre Lab Company, Αναστασία Ρέβη.
*
Απόσπασμα θα διαβάσει η ηθοποιός –σ κηνοθέτις, Μάνια Παπαδημητρίου.
*
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Κασσανδρινός
Θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/sonorch-0493332

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -