Cat Is Art

“What if it was you?”: Χορός για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Tο Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο “What if it was you?” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Με τη συμμετοχή της Ιωάννας Τουμπακάρη και του Άντι Τζούμα, και σε χορογραφία της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, η περφόρμανς αντλεί έμπνευση από το τραγούδι “Take Care” της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Imany. Μέσω της χορευτικής πράξης επικοινωνούμε ένα μήνυμα – κάλεσμα για ενθάρρυνση και ενότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Το project έχει λάβει τη μορφή video dance σε σκηνοθεσία του Άντι Τζούμα και θα μεταδοθεί ελεύθερα μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 20 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες θα χορέψουν ζωντανά με τη συμμετοχή του κοινού σε διάφορες τοποθεσίες συμβολικής σημασίας στο κέντρο της Αθήνας, και στο Flux Laboratory Athens.

Η ομάδα επιθυμεί να τιμήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων μέσα από ένα ιδιαίτερο momentum. Ορμώμενοι από την πρόσφατη αλληλεγγύη που επέδειξε η παγκόσμια κοινότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να χειροκροτήσουν τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης κατά την περίοδο της πανδημίας, καλούμε το κοινό να τραγουδήσει μαζί μας εκείνη την ημέρα και, συμβολικά, να χειροκροτήσει ως χειρονομία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενότητας.

Σημαντική πληροφορία: Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που σχετίζονται με την προστασία από την πανδημία του Covid-19, παρακαλούμε το κοινό να παρακολουθήσει τις δράσεις φορώντας μάσκα για λόγους ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Flux Laboratory Athens, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να σταθούν περιμετρικά του κτηρίου, παρακολουθώντας το έργο από τις ανοιχτές πόρτες του. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email: athens@fluxlaboratory.com

“What if it was you?”

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς µε νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώµα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δηµιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών, αλλά και ως μια δυναμική που νοηµατοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας.

Βιογραφικά

Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται µε τις εξής οµάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasistellar της Αποστολίας Παπαδαµάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτανα του Κωνσταντίνου Ρήγου, Landscape της Ι. Πάραλη, µε την Πέρσα Σταµατοπούλου κ.ά.

Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βρυξέλλες, Άµστερνταµ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλµη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λιόν, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουµανία κ.ά. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί µε την οµάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου και την οµάδα θεάτρου «Omikron 2» του Σ. Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική οµάδα του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν «Άλδινες» και την Junior Hellenic Dance Co. Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυµπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε χορό και αυτοσχεδιασµό στην Ακαδηµία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Kέντρο Mελέτης Χορού Ισ. Ντάνκαν. Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και στην Επαγγελµατική Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Άντι Τζούµα σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα (2009-2012). Έκτοτε έχει δουλέψει µε διάφορους χορογράφους και οµάδες: τους Γιάννη Αντωνίου, Hannes Langolf, Ermira Goro, Κωνσταντίνο Ρήγο, Anton Lachky, CocoonDance Company, DV8 physical theatre. Από το 2015 άρχισε να δημιουργεί δικά του έργα δίνοντας έμφαση στον τομέα του κινηματογράφου και των διαδικτυακών βίντεο. Η ταινία του µικρού µήκους «Normal Day» συµµετείχε σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, κερδίζοντας βραβεία. Επίσης, επελέγη µαζί µε τον Χρήστο Ξυραφάκη να χορογραφήσουν ένα νέο έργο για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2018.

Ιωάννα Τουµπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε µε άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School. Έχει συνεργαστεί µε διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως µε τους Αντώνη Φωνιαδάκη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Έφη Μπίρµπα, Γιάννη Κακλέα, οµάδα Yelp, οµάδα Πρόσχηµα, οµάδα Ζήτα, Nova Melancholia. Κατέχει µαύρη ζώνη στο παραδοσιακό κουνγκ φου και πτυχίο προπονήτριας από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Κινέζικης Πάλης που διεξήχθη στην Ιταλία. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κουνγκ φου σε επαγγελµατίες και ερασιτέχνες.

Συντελεστές

Video: Άντι Τζούμα

Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Χορευτές: Ιωάννα Τουμπακάρη & Άντι Τζούμα

Μουσική: Imany, ‘Take Care’. Από το Άλμπουμ ‘The shape of the broken heart’ (2011). Time Records

Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier – Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Fluxum Foundation και του Flux Laboratory

Camera operator: Klaus Shehaj

Βοηθός: Φωτεινή Τζούμα

Πληροφορίες

Video dance & ζωντανές περφόρµανς
Σάββατο 20.06.2020 στις 8 µ.µ.
Περφόρµανς στο Flux Laboratory Athens
Flux Laboratory Athens
Αγγέλου Γέροντα 12, Πλάκα (Αθήνα)
+30 210 010 8357
athens@fluxlaboratory.com
www.fluxlaboratory.com

Εκτύπωση
Ειρήνη Αϊβαλιώτου“What if it was you?”: Χορός για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Related Posts