17.4 C
Athens
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

“Ο Γλάρος” του Άντον Τσέχωφ: Εργαστήριο υποκριτικής με τον Μιχάλη Καλιότσο

 

Εξάμηνο θεατρικό εργαστήρι –
προετοιμασία μιας παράστασης

Κάθε εικόνα πάνω στη σκηνή εμπεριέχει δράση και αντίδραση. Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με την ψυχολογία της σκηνικής εικόνας. Πώς και με ποιους τρόπους συγκέντρωσης ο ηθοποιός μπορεί να ενισχύσει και να μένει πιστός στην ψυχολογία του ρόλου του απ’ την αρχή ως το τέλος της παράστασης ώστε να δικαιολογεί κάθε δράση και αντίδραση στη σκηνή.

Με αφετηρία τις βασικές αρχές υποκριτικής της μεθόδου Στανισλάβσκι, θα παίξουμε ρόλους από το έργο του Τσέχωφ «Ο Γλάρος». Θα τους εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να τους ζωντανέψουμε μέσα μας και έξω μας, μέσα από:
– παιχνίδια
– αυτοσχεδιασμούς
– μουσικές.

Στο τέλος θα συνθέσουμε μια παράσταση από τον κόσμο του Ρώσου συγγραφέα και θα παρουσιαστεί στο κοινό.

-Θα ψυχολογήσουμε την παραμικρή κίνηση που κάνει ο ρόλος σε ένα δοσμένο περιβάλλον.
-Θα ανακαλύψουμε τον πυρήνα του κάθε ρόλου.
-Από ποια ψυχολογική αιτία πηγάζει η παραμικρή κίνηση που εκτελεί ο ρόλος είτε στον ίδιο του τον εαυτό είτε στον άλλον.
-Τι είναι αυτός ο πυρήνας που κάνει ένα ρόλο να διαφέρει από τον άλλον και πώς όλοι μαζί οι ρόλοι αποτελούν σύνολο μιας ζωντανής κινούμενης εικόνας και ταυτόχρονα η κάθε οντότητα να διαφέρει μέσα στο σύνολο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε:
Α) σπουδαστές ή απόφοιτους δραματικών σχολών
Β) ερασιτέχνες ηθοποιούς
Γ) και όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία της σκηνής.

*Δεν χρειάζεται προηγούμενη σκηνική εμπειρία.

Κόστος:
50 ευρώ το μήνα

Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Μιχάλης Καλιότσος
(Ηθοποιός-σκηνοθέτης)

Ο Μιχάλης Καλιότσος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Κ. Καζάκου και του Arts in Social Sciences του Glasgow University της Σκωτίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σωματικού θεάτρου με τους Γ. Χατζάκη, J. Huben, Γ. Μαυραγάνη, Σοφία Βγενοπούλου, Ιωάννα Ρεμεδιάκη και στην Ακαδημία AALTO της Φιλανδίας. Ως ηθοποιός έχει παίξει με διάφορες ομάδες, το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α. Το 2017 έπαιξε στο έργο του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Καθώς ψυχορραγώ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Έχει σκηνοθετήσει και παίξει στις παραστάσεις: «Η Γουίννυ ξυπνάει» βασισμένο στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ, «Βαρετή ομιλία» – Άντον Τσέχωφ, «Υπερβολική δόση ευτυχίας» (performance). Παράλληλα είναι ιδρυτής της ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ και έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Άλμπι, «Χρωματιστές γυναίκες» του Ζιώγα, «Ράφτης Κυριών» του Φεϊντώ, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου, «Εκείνος και Εκείνος» και «Ώ, Τι Κόσμος Μπαμπά» του Μουρσελά, «Το κοκτέιλ των Άλπεων» του Ρομπέρ Τομά και «Κολόμπ» του Ζαν Ανούιγ, «Ο επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίστλεϊ, όπου κράτησε ο ίδιος τον ρόλο του επιθεωρητή. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους Β. Ραΐση, Κυριάκο Κατζουράκη, Μπουγιάρ Αλιμάνι, Αγγ. Κοβότσο, Δ. Αθανίτη. Φέτος τον περασμένο Οκτώβριο έπαιξε στο έργο «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» του Πόμερανς στο Θέατρο Vault σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη.
Έχει διοργανώσει διαφορά σεμινάρια και εργαστήρια σε ομάδες, σχολεία και θεατρικές σκηνές. Παράλληλα ασχολείται με την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και έχει συνεργαστεί με διαφορά δημοτικά σχολεία.

  • Προτεινόμενη ημέρα συναντήσεων: κάθε Παρασκευή 3-6 μ.μ.
    Έναρξη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Πληροφορίες-εγγραφές

Μιχάλης Καλιότσος
Τηλ: 6942703455

Και στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων
Τηλ.: 211-8009838

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται
@χώρος τέχνης ασωμάτων
Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

Ο Χώρος παρέχει ασφαλείς συνθήκες, καθώς απολυμαίνεται καθημερινά και έπειτα από κάθε χρήση με τα απαραίτητα προϊόντα, αλλά και σε μόνιμη βάση με ειδικό μηχάνημα που σκοτώνει τους ιούς, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα ιατρεία κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -