30.1 C
Athens
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

“Άμλετ”, σαστισμένος στη μέση παρατημένου κήπου

Η ιστορία είναι η αρχή. Ο Άμλετ, πρίγκιπας της Δανίας, αποφασίζει να εκδικηθεί το θείο του Κλαύδιο. Για το θάνατο του πατέρα του. Για το γάμο του, με τη μητέρα του. Σε μια χώρα αναστατωμένη. Ένας άνθρωπος επιλέγει να αλλάξει τον κόσμο που τον περιβάλλει. Έναν κόσμο που είναι πια «ένας κήπος παρατημένος, με αγριόφυτα, με σπέρματα χυδαία που τον πνίγουν βλασταίνοντας παντού ξεδιάντροπα».
Μετά είναι η εποχή. Η πολιτική και κοινωνική συνείδηση έχει γίνει επιταγή. Η υπαρξιακή αγωνία, καθημερινή συζήτηση. Κάθε εποχή έχει τους δικούς της Άμλετ. Κάθε στιγμή κάποιος Άμλετ στέκεται σαστισμένος στη μέση του παρατημένου κήπου.
Τέλος, είναι τα λόγια. Τα λόγια του Σαίξπηρ στέκονται μάρτυρες της ανθρώπινης ιστορίας. Η ατέρμονη αγάπη και ο αναπόφευκτος θάνατος, η ζωή που ψάχνεις και το τέλος που σε προλαβαίνει. «Μια ευτυχία χτικιασμένη από πόνο». Πόσο δύσκολο είναι να είσαι. Πόσο δύσκολο να μην είσαι.

«Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων»

Στην τέταρτη παραγωγή της η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» στρέφεται στους κλασικούς. Μέσα από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ -ίσως το πιο αινιγματικό από τα έργα του- συνεχίζει την αναζήτηση της ποίησης που κρύβεται πίσω από το λόγο. Πίσω από την κίνηση. Πίσω από τη μουσική. Μια νέα ελληνική μετάφραση του κειμένου,  είκοσι έμπειροι αλλά και νέοι συντελεστές και μια ιστορία δίχως τέλος. Μέσα σε μια γενιά που ψάχνει να βρει την ανάσα της. Μια γενιά που πασχίζει να μιλήσει. Με δικά της λόγια.

Συντελεστές

Mετάφραση: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Eπιμέλεια κειμένου – δραμ. επεξεργασία: Χρήστος Θεοδωρίδης, Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης
Χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Σκηνογραφία: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Γαλανοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Μακρή
Παίζουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Κώστας Κορωναίος, Ντένης Μακρής, Κατερίνα Πατσιάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος, Σπύρος Χατζηαγγελάκης              

Πληροφορίες

William Shakespeare
“Άμλετ”
Aπό την «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων»
28.4 – 27.5
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Τιμή εισιτηρίου: 15 €, 10 € (φοιτητικό-νεανικό-ανέργων), 5 € (ατέλεια)
Διάρκεια: 170 λεπτά (με διάλειμμα)
Θέατρο “Πορεία”
Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα
Πρόσβαση στο θέατρο: Στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια (τελευταίο δρομολόγιο 00.45 από Βικτώρια),
Λεωφορεία 054, 500, 605 (στ. Πλ. Βικτωρίας), Β5 (στ. Ιουλιανού)
Ώρες ταμείου: Δευ, Τρ, Πεμ, Παρ, 11.00-2.00 μ.μ. και 5.00-9.00 μ.μ.,
Τετ., Κυρ., 11.00-2.00 μ.μ. και 5.00-8.00 μ.μ.

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -