20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Η Τζούλια στο ντιβάνι” σε μια φαντασιακή απαγορευμένη σχέση

Οκτώ διαφορετικές παραστάσεις: οκτώ διαφορετικοί d.j. ζωντανά πάνω στη σκηνή αυτοσχεδιάζουν, αναστατώνοντας το όνειρο του κυρίου «Ψ», ενός ψυχαναλυτή της εποχής μας. Μέσα στο όνειρο ο κύριος «Ψ» συναντάει τη Δεσποινίδα Τζούλια, τη θεατρική ηρωίδα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και αποφασίζει να τη ρίξει στο ντιβάνι… της ψυχανάλυσης, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της γραμματέως του, της κυρίας «Κ». Εμμονές, απωθημένα, προβολές, ταυτίσεις και… διαγνώσεις δημιουργούν μια φαντασιακή απαγορευμένη σχέση. Όλα αυτά συμβαίνουν στην παράσταση “Η Τζούλια στο ντιβάνι” που παρουσιάζεται από τις 4 Δεκεμβρίου στο BETON 7.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου, Ζωρζίνα Τζουμάκα
Διασκευή – κείμενο: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Ενδυματολογική επιμέλεια:  Άση Δημητρολοπούλου
Hair – Make up: Ιωάννης Μαρμαράς, mod’s hair lab
Σχεδιασμός Φωτισμού – video: Γεώργιος Κ. Τάντος
Φωτογραφίες: Στέλιος Δανιήλ, Γεωργία Σιέττου
Παίζουν: Ιουλία Σιάμου, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Βάσω Νικολάκου

Η συνεργασία
 
Η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2012 διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας την Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη στο θέατρο Θεμέλιο. Η Ιουλία Σιάμου ερμήνευσε τον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σεζόν (άνοιξη-φθινόπωρο) και παρουσιάστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου τον Μάρτιο του 2013. 
Στο Φεστιβάλ «Page 31» που διοργάνωσε το CAMP, παρουσίασαν τις performances Αλληλογραφία, Γιώργος Σεφέρης-Μαρώ, τον Απρίλιο του 2012 και Κασσάνδρα της Κρίστα Βολφ, το Νοέμβριο του 2012.
Τον Μάρτιο του 2013 σκηνοθέτησαν την παράσταση Othello project στο Beton7 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικές συνθέσεις ΙΙ» με θέμα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Ζωρζίνα Τζουμάκα έκανε τη διασκευή και η Ιουλία Σιάμου έπαιξε τη Δυσδαιμόνα.
Τον Μάιο του 2013 παρουσίασαν σε θεατρικό αναλόγιο το έργο Η μικρή μας χώρα του Ζαφείρη Βάλβη στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αναγνώσεις».
Τον Δεκέμβριο του 2013 θα συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ «Θεατρικές συνθέσεις ΙΙΙ» με θέμα το «Θέατρο των Ιδεών» στο Beton7, σκηνοθετώντας την παράσταση Η Τζούλια στο ντιβάνι εμπνευσμένη από την Δεσποινίδα Τζούλια του Στρίντμπεργκ. Η Ζωρζίνα Τζουμάκα κάνει τη διασκευή και η Ιουλία Σιάμου ερμηνεύει τη Τζούλια.
Τον Μάιο του 2014, με την παράσταση Femmes en flammes, θα λάβουν μέρος στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Les Eurotopiques» που διοργανώνεται από το θέατρο La Virgule στο Tourcoing της Γαλλίας.

Πληροφορίες

“Η Τζούλια στο ντιβάνι”
4.12 – 26.12
BETON 7
Πύδνας 7, Βοτανικός
Tηλ. 210.75.12.625.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Διάρκεια 70΄
Είσοδος 10€ και 5€ μειωμένο

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -