Με κορυφαίους συνεργάτες στο «Προσκήνιο» ο Δημήτρης Καραντζάς

30

Ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα το ζήλευε και το Εθνικό Θέατρο θα στεγαστεί φέτος στο ιστορικό θέατρο «Προσκήνιο».

Με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Δημήτρη Καραντζά και θεατρικούς παραγωγούς τον Μάριο Τάγαρη και τον Γιαννούζο Δεμέστιχα θα λειτουργήσει αυτή τη χρονιά το «Προσκήνιο».

Δείτε τα ονόματα:

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξία Καλτσίκη, Δημήτρης Καμαρωτός, Θεοδώρα Καπράλου, Τάσος Καραχάλιος, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Νίκος Μάνεσης, Γεωργία Μαυραγάνη, Άρης Μπαλής, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Λευτέρης Παυλόπουλος, Γιώργος Πούλιος, Μιχάλης Σαράντης, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Θεοδώρα Τζήμου, Ιωάννα Τσάμη, Μαρία Φιλίνη και Νίκος Χατζόπουλος.

***

Το «Προσκήνιο» ξεκινάει ως τόπος έρευνας γύρω από τις παραστατικές τέχνες, με έναν σταθερό πυρήνα συνεργατών, που στα επόμενα βήματά του θα διευρυνθεί με προσκλήσεις σε άλλους καλλιτέχνες, με θεματικά φεστιβάλ (γύρω από έναν συγγραφέα, μια εποχή, ένα θέμα ή έναν τρόπο θεάτρου) και εργαστήρια.
*Έναρξη της σεζόν γίνεται με το ποιητικό αριστούργημα της Μαρίνας Τσβετάγιεβα «Φαίδρα», σε μετάφραση Χρήστου Χρυσόπουλου και διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου.
*Κατόπιν θα ακολουθήσει το έργο του Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας» σε μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη.
Αυτές οι δυο παραστάσεις θα συνυπάρχουν στο ρεπερτόριο στην εκ νέου διαμορφωμένη σκηνή του Προσκηνίου.
*Φετινή προσκεκλημένη του Θεάτρου Προσκήνιο είναι μια δημιουργός που έχει διαμορφώσει το δικό της στίγμα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό τρόπο σκηνικής αφήγησης: η Γεωργία Μαυραγάνη, με την παράσταση «Ο Λόγος – Ένας θρύλος, σήμερα».

***

Θέατρο Προσκήνιο
Καπνοκοπτηρίου 8
[κάθετος Στουρνάρη]
Αθήνα 10433
Τηλέφωνο 210-825.6838