«Οι πιο Δυνατές…» της Άννας Αδριανού παρουσιάζονται στη σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη» σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο.
Το έργο και η παράσταση:
Ένας από τους πιο “δυνατούς” μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο “παιχνίδι για δύο” μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δύο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δύο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας τη δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν τη ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δύο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δύο διαφορετικές απόψεις ζωής, δύο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στη σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δύο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.
Σημείωμα της Άννας Αδριανού για το έργο:
«Όταν πρωτοδιάβασα την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει ένα σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντάς την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»… αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα», που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με τη σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε… και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με τη απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει τη ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δύο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής… Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου, που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα, καθώς και οι δύο θέλουν να επηρεάσουν τη ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτόν, «η μία και μοναδική»… Μια αγάπη, που αυτός ενώ την υπόσχεται, τη χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δύο.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός
Tηλ. 2103428650
info@theatro.gr
ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ…
της Άννας Αδριανού
Έναρξη Παραστάσεων: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30
Συντελεστείς:
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΕΠΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ/ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΜΑΝΩΛΗς μπρατσησ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΤΡΑ ΝΙΚΗΤΕΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΠΗ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΛΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: RMLIGHT/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟς ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗς
ΕΡΜΗΝΕΙΑ αννα αδριανου- λιλυ τσεσματζογλου – MAΓΔΑ ΚΟΥΣΤΕΡΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΣΑΒΑΤΟ 21.30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 18.30
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤICKET SERVICES: 12 EYΡΩ
ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: 15 ΕΥΡΩ
Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/theatro-alkmini-oi-pio-dynates/?lang=el
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com