31.9 C
Athens
Κυριακή 19 Ιουλίου 2026

«Αέρας» από τις δύο παράξενες αδελφές του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και της Πέπης Μοσχοβάκου

Ο «Αέρας», το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία της Πέπης Μοσχοβάκου με την Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου και τη Βιβή Νικολακοπούλου, παρουσιάζεται στο θέατρο «Εύπολις».

***

Η Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου, η Πέπη Μοσχοβάκου και η Βιβή Νικολακοπούλου.

Δύο παράξενες αδερφές, η Έντα και η Νόρα. Ένα παλιό καπετανόσπιτο κάπου, σε μια απομονωμένη γωνιά της γης, κοντά στη θάλασσα.
Μια κρύα βραδιά του χειμώνα, με τον αέρα να λυσσομανά στο φουρτουνιασμένο πέλαγος.
Η Νόρα επισκέπτεται, έπειτα από πολύ καιρό, την Έντα που ζει μόνη σ’ αυτό το σπίτι, με αφορμή τον θάνατο της μητέρας τους. Η αφορμή, ναι. Όχι όμως και η αιτία.
Μυστικά του παρελθόντος μιας διαλυμένης οικογένειας με 4 παιδιά, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, περιουσιακές διεκδικήσεις που εκκρεμούν, δύο επιστολές και μία διαθήκη, μια κληρονομιά από πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, πάθη, αγάπες, μίση, φόβοι, βγαίνουν όλα στην επιφάνεια, λέξεις που δεν πρέπει – ή μήπως πρέπει; – να ειπωθούν εκτοξεύονται στον «Αέρα». Φαντάσματα (;) που τριγυρνάνε μέσα στο σπίτι, υπνοβασίες, γάτες που νιαουρίζουν παράξενα, παράθυρα που τρίζουν. «Κάτι βρωμάει στο πατάρι, μαμά!».

Ταυτότητα παράστασης

«Αέρας»
Του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Σκηνικά – κοστούμια: η ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Νικόλας Λεβέντης
Φώτα & Ήχος: Μάριος Γιάννακας
Παραγωγή: Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις art
Τον πίνακα της παράστασης ζωγράφισε ο Κώστας Δέδες.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου, Βιβή Νικολακοπούλου

Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 12 €, Ατέλεια 10 €

Κάθε Σάββατο στις 20:30

Προπώληση
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ “ΚΛΙΚ”

«Εύπολις»
Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού
Έγγελη 10, Αθήνα 117 44
Τηλέφωνο 215 545 1110
Μετρό σταθμός «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -