Δεν είναι σεφ, δεν είναι μάγειρας. Είναι ο δικός μας Πέτρος που έχει τα γενέθλιά του στις 3/3 και μας κερνάει όλο τον χρόνο. Για την ακρίβεια ο Πέτρος Κοσμαδάκης δεν φροντίζει μόνο τους πελάτες του σε όποιο εστιατόριο εργάζεται. Κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Στον «σκληρό δίσκο» του μυαλού μας, επαναφέρει, συμπληρώνει και δημιουργεί «γευστικές μνήμες» απαραίτητες και για να χαιρόμαστε και για να επιλέγουμε σωστά το τι θα φάμε. Κάνει κάτι πολύ σπάνιο: Μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις που πήρε από τη γιαγιά του όταν την παρακολουθούσε να μαγειρεύει στο χωριό με τα ευλογημένα αγνά υλικά της κρητικής γης… Ο Πέτρος δημιουργεί με τεχνική, φαντασία, μυαλό και καρδιά. Όχι με την περιστασιακή …μόδα.
***
Επειδή στους καιρούς που ζούμε πρέπει να τα λέμε όλα, πρέπει να πω ότι τον Πέτρο έχουμε να τον συναντήσουμε πάνω από 20 χρόνια… Τον γνωρίσαμε στο Ρέθυμνο, στην “Αυλή”…
***
Και εδώ μια συνταγή του Πέτρου Κοσμαδάκη μόνο μέσα σε 20 λέξεις:
«Η πιο απλή συνταγή μου με τα λιγότερα υλικά: Τσιμούλια σφουγγάτο. Ζεματάω τα τσιμούλια (λαχανίδες), τα τηγανίζω με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω, σπάω μέσα φρέσκα αβγά και από πάνω τρίβω λαδοτύρι».