Παραολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο: Η τελετή έναρξης από την ΕΡΤ2

Τόκιο 2020 – Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περισσότεροι από 4.000 αθλητές από 135 χώρες του κόσμου θα συμμετέχουν στην γιορτή του αθλητισμού. Η Ελλάδα συμμετέχει με 46 αθλητές και αθλήτριες. Στόχος της ελληνικής ομάδας η κατάκτηση αρκετών μεταλλίων.
Η Τελετή Έναρξης θα γίνει την Τρίτη 24 Αυγούστου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 13.50. Το βράδυ της Τρίτης στις 10 – πάλι από την ΕΡΤ2 – θα προβληθεί σε επανάληψη η τελετή.
***
Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι για την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 κατέκτησε συνολικά δύο μετάλλια: Χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία F32 και ασημένιο μετάλλιο στην ρίψη κορίνας F32.
Η Άννα Ντέντα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.
***
Τα 22 αθλήματα της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι για την Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή

ΣΤΙΒΟΣ: Κωνσταντινίδης Αθανάσιος, Νικολαΐδης Ευστράτιος, Σενικίδης Δημήτριος, Στεφανουδάκης Εμμανουήλ, Γκαβέλας Αθανάσιος, Γκαραγκάνης Σωτήριος, Καμάρας Κωνσταντίνος, Προδρόμου Αθανάσιος, Τζούνης Κωνσταντίνος, Μαλακόπουλος Στυλιανός, Φερναντες Σε Τζον, Σεΐτης Μιχαήλ, Σεβδικαλής Ιωάννης, Μαντούδη Ζωή, Σμαραγδή Στυλιανή, Λίαγκου Ανθή.

Στους αγώνες συμμετέχουν για πρώτη φορά πατέρας και γιός. Πρόκειται για τον πατέρα Λάζαρο Στεφανίδη, στη σφαιροβολία, κατηγορία F33 και τον γιό του Λεόντιο επίσης στη σφαιροβολία, κατηγορία F 20.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Λιγνός Γεράσιμος, Ταϊγανίδης Χαράλαμπος, Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης, Κωστάκης Ιωάννης, Χριστάκης Παναγιώτης, Καρυπίδης Δημήτριος, Τσαπατάκη Αντώνιος, Κώστας Καραουζάς, Μακροδημήτρης Αριστείδης, Λεργιός Στυλιανός Αλέξανδρος, Γκιάτη Σταματοπούλου Αλεξάνδρα, Τσάκωνα Μαρία, Γκουλή Ευθυμία.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Πολυχρονίδης Γρηγόρης, Ντέντα Άννα, Πυργιώτη Αναστασία.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ντούνης Βασίλιος, Τριανταφύλλου Παναγιώτης

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Μπακοχρήστος Δημήτριος, Κουλούμογλου Πασχάλης, Δήμου Κωνσταντίνος, Μωυσιάδης Γκρέμισλαβ

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Διαμαντής Στέφανος

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Ποιμενίδου Δωροθέα

ΤΖΟΥΝΤΟ: Πασχαλίδου Θεοδώρα

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Γαλόγαυρος Σωτήριος

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Χατζηκυριάκος Μάριος Κανέλλης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Παπαγγελής Νικόλαος