“Μάης” του Γιάννη Τσαρούχη

Το έργο ανήκει σε μία αριστουργηματική σειρά από 12 πίνακες που φιλοτέχνησε ο μεγάλος δάσκαλος, ένας για κάθε μήνα του έτους, αντλώντας την έμπνευσή του από τις διακοσμήσεις Louis Philippe με φόντο χρυσό και τις γαλλικές εικόνες της Σταυρώσεως του 15ου αιώνος.

“Χωρίς Τίτλο” του Απόστολου Γεωργίου

Με το 76% των έργων που διατέθηκαν στην αίθουσα και το 85% με τα after sale να βρίσκουν αγοραστές, στη δημοπρασία σημειώθηκε τζίρος που ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.

“Εntre ciel et terre” του Pavlos

Ανάμεσα στο πλήθος έργων που ξεπέρασαν αισθητά την αρχική τιμή εκτίμησης, ξεχωρίζει το έργο “Χωρίς Τίτλο” του Απόστολου Γεωργίου που υπετριπλασίασε την αρχική τιμή εκτίμησης (πωλήθηκε €69.302 με αρχική €20.000), το έργο «Εntre ciel et terre» του Pavlos (Διονυσόπουλος) που κατακυρώθηκε στα 41.126€ υπερδιπλασιάζοντας την αρχική τιμή εκτίμησης των €18.000, το «Σινιάλο» (1972) του Takis (Βασιλάκης) που πωλήθηκε €120.978 με αρχική €80.000 όπως και η «Σύνθεση με γυναικείες φιγούρες και άγγελο» και το προσχέδιο που τη συνόδευε του Κωνσταντίνου Παρθένη που πωλήθηκε €95.770 με αρχική τιμή εκτίμησης €60.000.

“Σύνθεση με γυναικείες φιγούρες και άγγελο”  του Κωνσταντίνου Παρθένη

Ο Ανδρέας Βέργος, Managing Director της VERGOS Auctions, δήλωσε: «Το παγκόσμιο ρεκόρ για τον κορυφαίο ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη όπως και για τον οίκο μας, τοποθετεί επάξια τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη της δευτερογενούς αγοράς τέχνης. Οι συλλέκτες επέδειξαν για άλλη μία φορά εμπιστοσύνη τόσο στον οίκο μας όσο και στην αξία και τη διαχρονικότητα της νεοελληνικής τέχνης».