Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης με μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εκδήλωση με τον τίτλο «Ωδή για την ειρήνη», την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.
Η ώρα προσέλευσης 20:21, μάς υπενθυμίζει τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
«Ωδή για την Ειρήνη». Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της Τέχνης, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί, εικαστικοί και σχεδιαστές θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο οποίος θα φωτιστεί για πρώτη φορά με 3d mapping, που επιμελήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Οι ηθοποιοί, Ναταλία Δραγούμη με την κόρη της, Κλειώ Ρόμπερτς, η Μάρα Δαρμουσλή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Ορέστης Τρίκας, ο Ορέστης Τσανγκ, η Θεοδώρα Σιάρκου, η Μαρία Δεληκωνσταντίνου, η Τζούλι Τσόλκα και η παρουσιάστρια της εκπομπής “Eco Γεγονότα” Σάρα Σιαμπλή, θα απαγγείλουν ποιήματα, συγγραφέων παγκοσμίου βεληνεκούς με φόντο τα πολεμικά αεροπλάνα του μουσείου.
Θα ενώσουν τις φωνές τους μέσα από τις τέχνες τους και θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, οραματιζόμενοι την αγάπη και την αλληλεγγύη της ανθρωπότητας, που είναι και ο μόνος δρόμος για να φτάσει στην εναρμόνιση της με την φύση και τελικώς στην πολυπόθητη Ειρήνη.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης, εικαστικά εκθέματα performance των δημιουργών:
Χριστιάνα Βαρδάκου, Κατερίνα Γκάβα, Άννα Δημητρίου, Maria Ignazio Zairi, Δημήτριος Καραμουζάς, Βασιλική Κούκου, Σταυρούλα Μητσάκου, Αθανάσιος Παναγιώτου, Νίνα Παναγοπούλου, Ελένη Σιακανδάρη και Αθηνά Πασχαλίδη.
Το δρώμενο θα πλαισιώσουν μουσικά:
Η Ελένη Δήμου, η Αλεξάνδρα Κόνιακ με τον Χρίστο Σερενέ στα πλήκτρα και ο Γιώργος Περού με την Λόλα Γιαννοπούλου στα φωνητικά και τον Μιχάλη Δήμου στο βιολί, ενώ μέσα από το video wall θα στείλει το δικό του μήνυμα ο Φίλιππος Πλιάτσικας.
Οι Έλληνες σχεδιαστές που ντύνουν τους καλλιτέχνες:
Dimitris Dassios, Maison Faliakos (Χρήστος Πετρίδης & Βενέδικτος Αντύπας), Kooreloo, Misirlou Tailor, Μοτίβω, Τάκης Γιαννέτος.
Κοσμήματα: Theodora D
Καπέλα: Karfil Hats
Παπούτσια: Tsakiris Mallas, Dores Shoes και Boss Shoes

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ωδή για την Ειρήνη»
Παραγωγή: Ιωάννα Πατσουλάκη
Eco editor stylist: Δημήτρης Γραμματικογιάννης
Video art/ Projection mapping: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Επιμέλεια κίνησης/Χορογραφία: MataMarra Dance Turquoise
Επιμέλεια backstage: Κάτια Μεσίρη
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Σαράιχα, Αντζυ Νομικού
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Ψύχας
Make-up artist: Freddy Make Up Stage (Φρέντυ Καλομπράτσο)
Το styling των μαλλιών έχουν αναλάβει τα Hair Salons Ilia’s & Staff
Hair products by Palco Professional.
Video wall, Led Screens, Touch Screens: Κωνσταντινίδης New Media Services
***
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν γλυκά από το Cap Cap και κοκτέιλ Amaro Modenegro και Luxardo.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν: Το Πολεμικό Μουσείο, το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη, η Cocomat και το Περιβαλλοντικό Κίνημα Extiction Rebellion.
Οι παρευρισκόμενοι οφείλουν να λάβουν υπ’ όψιν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.
***
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2
Είσοδος από Βας. Σοφίας
Ριζάρη 2-4, Αθήνα 106 75
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης 20:21
Η είσοδος είναι αυστηρά με ονομαστική πρόσκληση
Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.warmuseum.gr
***
Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1981, για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Από το 2001 η Ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου.