18.6 C
Athens
Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Page_31, έμπνευση από τη σελίδα 31 σε μια διαδρομή πληθυντικής συλλογικότητας

                     
Τι είναι το PAGE_31; Πρόκειται για μια γιορτή ιδεών που προωθεί το διάλογο, τη δημιουργία, καθώς και την παρέμβαση, μέσω της συλλογικής πράξης στην Τέχνη.
Καλλιτέχνες διαλέγουν όποιο έργο ή κείμενο θέλουν, αλλά μόνο τη σελίδα 31. Eμπνέονται από αυτήν και έχουν 15 λεπτά χρόνο για να παρουσιάσουν μια δική τους ιδέα για το θέατρο, το χορό, τις παραστατικές τέχνες.
Το page_31 αφαιρώντας το κομμάτι του στερεότυπου τρόπου παραγωγής και της οικονομικής συναλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, απεγκλωβισμένοι από την αναγκαιότητα και τις επιταγές μιας άκρως προβληματικής αγοράς.
Το page_31 προσφέρει άμεση επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό τους, χωρίς διαμεσολαβήσεις και αισθητικές συνταγές.
Καταργεί τη διαμεσολάβηση ειδημόνων που με τη γνωμάτευσή τους παράγουν υπεραξία, γόητρο και εμπιστοσύνη.
Απεμπολεί τις ιεραρχήσεις του γούστου και της ποιότητας με βάση εξοικειωμένα αισθητικά πρότυπα, νοηματικούς αυτοματισμούς και ύποπτα εργαλεία αξιολόγησης.
Λειτουργεί χωρίς προεπιλογή και αισθητικούς αποκλεισμούς, θέλοντας να σχεδιάσει ένα χάρτη των παραστατικών τεχνών, μια πραγματική καταγραφή των τάσεων και των ιδεών. Αναιρεί τους ορισμούς και τις κατηγοριοποιήσεις στις παραστατικές τέχνες.

Το page_31 δημιουργεί τις συνθήκες για έναν πραγματικό διάλογο, ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, που συνομιλούν ισότιμα, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, την έρευνα πάνω σε καινούργιες αισθητικές φόρμες, σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και επικοινωνίας με το κοινό.
Το φεστιβάλ ενδιαφέρεται για projects που μπορούν να συμβούν μονάχα στον παρόντα χρόνο, που λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία απευθύνονται και ζητά από τους καλλιτέχνες να αρθρώσουν δημόσιο παρεμβατικό λόγο και να μεταμορφώσουν μέσω της τέχνης, την ιστορική πραγματικότητα του σήμερα, σε μέλλον με όραμα και προοπτική.
Με κεντρικό άξονα τη διαφορά και την πολλαπλότητα, το φεστιβάλ λειτουργεί ως μια ανοιχτή πλατφόρμα και αποτελεί έκφραση μιας πληθυντικής συλλογικότητας που διαμορφώνει εντέλει ένα ενιαίο, συλλογικό έργο τέχνης, που παρουσιάζεται σε ένα μονοήμερο φεστιβάλ.
Το page_31 είναι ένα συμβάν που παραμένει ανοιχτό στη διαδρομή που χαράσσεται «καθ’ οδόν» και που ενδέχεται να μας οδηγήσει να σκεφτούμε διαφορετικά, να μετακινηθούμε προς μία άλλη θέση.
Το page_31 είναι μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο, τις παραστατικές τέχνες και τον πολιτισμό.
Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 540 καλλιτέχνες και 84 ομάδες τα δύο προηγούμενα έτη πραγματοποίησης του φεστιβάλ (2011 και 2012). Το 2011 παρευρέθησαν και παρακολούθησαν τις δράσεις του φεστιβάλ 1.700 άτομα, ενώ το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός των θεατών έφτασε τα 2.500 άτομα. 

Χρήσιμα
 
PAGE_31 @ CAMP Contemporary Art Meeting Point
Festival Concept / Curator: Γιώργος Ζαμπουλάκης, σκηνοθέτης
Οργάνωση: deviant GaZe
Τόπος διεξαγωγής φεστιβάλ:
CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2, πλατεία Κοτζιά, Αθήνα
Χρόνος διεξαγωγής φεστιβάλ: Κυριακή 4 Μαΐου 2014
Πληροφορίες: http://campoint.gr/?p=6077

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -