Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Ομελέτα με πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία. Γρήγορη, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Ό,τι πρέπει για ένα απλό μεσημεριανό γεύμα. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 6 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
- 4-5 πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα από όλα, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
Λιώνουμε τα 2/3 από το βούτυρο και τις σοτάρουμε ελαφρά.
Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να ξανθίσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Το αδειάζουμε σε σουρωτήρι, για να φύγει το περιττό λίπος.
Έπειτα, χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε τηγάνι, όπου έχουμε λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο.
Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα μας για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για να τη γυρίσουμε την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και την αφήνουμε να γλιστρήσει πάλι στο τηγάνι, φέρνοντας την άλλη επιφάνεια στον πάτο του τηγανιού.
- Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με πατατάκια τηγανιτά, φέτες ντομάτας και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό προτιμάμε.