Αρχική Παράλληλη τέχνη Art collection «Τα σπάσανε» όλα και έκλεψαν τα πάντα από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο...

«Τα σπάσανε» όλα και έκλεψαν τα πάντα από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum

Κλέφτες έκοψαν σιδεριές παραθύρων. Κλέφτες παραβίασαν πόρτες και με την ησυχία τους βανδάλισαν, κατέστρεψαν και απογύμνωσαν το κτήριο στο οποίο στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ).
Στην καρδιά της Αθήνας, λίγα μέτρα από τον Σταθμό «Θησείον», οι κλέφτες μπήκαν ανενόχλητοι και «σήκωσαν» τα πάντα από τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών.
Στην οδό Αδριανού, στον αριθμό 3, στεγάζονται εδώ και 22 χρόνια οι δυο οργανισμοί. Στον έρημο – λόγω lockdown – δρόμο κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο. Αφού έψαξαν σχολαστικά άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης- άδειασαν τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους.

 

 

 

Έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά.
Προχώρησαν στην καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων.
Τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση.

Δεν σταμάτησαν όμως σε αυτά: Κατέστρεψαν το τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ.

 

***

Κάποια στιγμή, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε την ώρα που έφευγαν και έτσι έγινε γνωστή η τεράστια καταστροφή.

 

***

 

 

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του.

Cat Is Art