Νότης Λαλαΐτης. Έφυγε η ψυχή των Idols που έφερνε τρικυμία στην καρδιά μας…

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μήλας

 

Έφερες «Τρικυμία στην καρδιά μου» όταν σε συνάντησα «Σ’ εκείνο το δρομάκι». Τότε «Σου ’δωσα την αγάπη μου» και σου υποσχέθηκα να πάμε «Στο φεγγάρι εμείς οι δυο». Είδα στα μάτια σου ότι «Ξαφνικά μ’ αγαπάς». Ήταν εκεί… «Στο τελευταίο μας πάρτι», αλλά «Μια φορά μονάχα»… Σου είπα όταν έφευγες: «Μείνε αυτή που είσαι»…

***

Ένα κιτρινισμένο χαρτί μέσα σε ένα άλμπουμ με παλιές χάρτινες φωτογραφίες. Μια σελίδα τετραδίου με σχεδόν σβησμένα τα γράμματα και κόκκινες καρδούλες…
Αναμνήσεις με στίχους και μελωδίες. Ηλεκτρονικό όργανο, πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, ντραμς, κρουστά και τραγούδι, πολύ τραγούδι.

***

Ήρθαν όλα πάλι στο πληκτρολόγιο του κομπιούτερ και στο παλιό μαγνητόφωνο της Grundig με τις μαγνητοταινίες. Ήρθαν και τα 45άρια δισκάκια στο πικάπ Teppaz που λειτούργησε και πάλι για χάρη του Νότη Λαλαΐτη.

***

Ο Νότης Λαλαΐτης (ηλεκτρονικό όργανο, πιάνο, τραγούδι) ήταν ένας από τους θρυλικούς Idols της δεκαετίας του ’60. Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του συγκροτήματος. Μαζί του ήταν στο ξεκίνημα ο Αντώνης Γιούλης (ηλεκτρική κιθάρα), ο Ντίνος Παπαβασιλείου (πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο), ο Ντέμης Ρούσσος (μπάσο), ο Jo Michat (τραγούδι) και ο Νίκος Τσιλογιάννης (ντραμς). Ακολούθησαν: ο Βασίλης Κωνσταντινίδης (ντραμς, τραγούδι, μπάσο), ο Μανώλης Καβουκλής (μπάσο), ο Γιώργος Πετρίδης (τραγούδι), ο Λάζαρος Παπαγεωργίου (τραγούδι) και ο Τζίμης Τζιμόπουλος (ντραμς, κρουστά).

***

 

 

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 1945 γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια ο Νότης Λαλαΐτης και ολοκλήρωσε την πορεία του στο μουσικό πεντάγραμμα της ζωής τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 75 ετών.
Αργότερα συνεργάστηκε με τον άλλο Αλεξανδρινό, τον Ντέμη Ρούσσο και τον Οκτώβριο του 1964 ίδρυσαν τους Idols. Την πρώτη περίοδο ηχογράφησαν τα 45άρια «He’s The One / Hellow Honey», «Reward / Wanted By The Low» και «La Dem Da Da / Boys».
Μετά το 1968 ασχολήθηκαν με τον ελληνικό στίχο και κυκλοφόρησαν αρκετές επιτυχίες, όπως:  και τα υπόλοιπα που έγραψα τον πρόλογο του κειμένου…

 

 

Οι Idols συμμετείχαν ως supporter group στις 17 Απριλίου 1967 στη συναυλία που έδωσαν οι Rolling Stones στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Συμμετείχαν επίσης: MGC, Loubogg, We Five, Τάσος Παπασταμάτης και Δάκης. Η συναυλία είχε επεισοδιακό και άδοξο τέλος. Την παρακολούθησαν περίπου 10.000 άτομα.

***

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός ο Νότης Λαλαΐτης που σφράγισε με τη μουσική του τη γενιά του ‘60 και ’70. Οι νότες του θα μείνουν για πάντα. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών τον ευχαρίστησε για την προσφορά του με το ημερολόγιο που ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες καλλιτέχνες που τίμησαν την Ελλάδα με την καριέρα τους σε κάθε γωνιά της Γης».

 

***

 

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

 

 

***

 

ΞΑΦΝΙΚΑ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ