Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 7 μ.μ. ολοκληρώθηκε με επιτυχία τo Φωτογραφικό Project «Seven» που διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Vault» από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017.
Στη διάρκεια της βραδιάς στον εκθεσιακό χώρο του Vault παρουσιάστηκαν οι 49 φωτογραφίες που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή και απονεμήθηκε το «Βραβείο Στέφανος Πάσχος» στους τρεις νικητές από τρεις φωτογράφους – μέλη της κριτικής επιτροπής του Seven.
* Το πρώτο βραβείο έλαβε η Νίνα Παπακαστρισίου (Απληστία).
* Το δεύτερο βραβείο, η Αλεξάνδρα Καψή (Οκνηρία).
* Το τρίτο βραβείο, ο Χρήστος Μασούρας (Λαιμαργία).
Διακρίθηκαν επίσης οι φωτογράφοι:
Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Αποστόλης Αναστασόπουλος, Μαρινέζα Βαμβακάρη, Μαρκέτος Δαμίγος, Βασιλική Κατσανού, Αλέξανδρος Κόρπης, Γιάννης Κωβαίος, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Ευγενία Παππά, Γιάννης Παππάς, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Renee Revah, Γιάννης Τσιλίδης, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χρονάκης, Hiro Fay, Εύη Χριστοπούλου.
Στη βραδιά λήξης του φωτογραφικού project Seven, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και η έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος με τις φωτογραφίες που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι 49 φωτογραφίες που προκρίθηκαν (7 από κάθε αμάρτημα) αλλά και οι υπόλοιπες 247 που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Την επιμέλεια του λευκώματος είχαν οι: Δέσποινα Κυπριζλή, Γιώργος Λυμπερέας και Μάνος Αντωνιάδης. Την κυκλοφορία ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος ΚΑΠΑ Εκδοτική.
Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση, είναι του κ. Δημοσθένη Μπίτρα.
-Τις απονομές στους νικητές έκαναν: Ο Νίκος Βαρδακαστάνης (Φωτογράφος / Studio 112 photography), ο Παναγιώτης Κασίμης (Φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας / Κέντρο Δημιουργικής φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ) και ο Γιώργος Στριφτάρης (Φωτογράφος, ηθοποιός, casting director).
-Τα βραβεία του διαγωνιστικού project Seven φιλοτέχνησε η Λία Μπάρμπα (χειροτεχνίες Persalia).
Δυο λόγια για το Seven και την πρώτη χρονιά του
Πρόκειται για ένα Project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Τι σημαίνουν η Οκνηρία, η Ζηλοφθονία, η Λαιμαργία, η Λαγνεία, η Απληστία, η Οργή και η Αλαζονεία για τον Νεοέλληνα και πώς μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα «αμαρτήματα» για έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα σήμερα;
Το Project είχε διάρκεια 7 μήνες (Οκτώβριο 2016 με Απρίλιο 2017) όπου κάθε μήνα παρουσιαζόταν για 7 ημέρες στον Πολυχώρο Vault και μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Τον Οκτώβριο παρουσιάστηκε η Οκνηρία, τον Νοέμβριο η Ζηλοφθονία, τον Δεκέμβριο η Λαιμαργία, τον Ιανουάριο η Λαγνεία, τον Φεβρουάριο η Απληστία, τον Μάρτιο η Οργή και τον Απρίλιο η Αλαζονεία.
Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης γίνονταν στις 7 κάθε μήνα με ώρα έναρξης το απόγευμα στις 7.
Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους και τρεις guest κάθε μήνα, επέλεγε κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων.
Αυτές οι 49 φωτογραφίες εκτέθηκαν όλες μαζί στις 7 Ιουνίου στο Vault και εκδόθηκαν σε φωτογραφικό λεύκωμα από την Κάπα Εκδοτική.
Στο νικητή ο Πολυχώρος Vault θα διοργανώσει την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.
***
Πολυχώρος Vault Thheatre Plus / Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213- 035.64.72 και 6949-534.889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00).