Cat Is Art

Μπισκότα με ξύσμα λεμονιού και βρώμη

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Νόστιμα και υγιεινά, απολαύστε τα και στο πρόγευμά σας για ενέργεια και θρεπτική αξία.

Υλικά

½ κούπας μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει

1 ¼ κούπας ζάχαρη

½ κούπα άπαχο γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση λεμονιού

2 ασπράδια αβγών ή 1 αβγό

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

½ κουτ. γλυκού βανίλια

2 κούπες νιφάδες βρώμης

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού baking powder

½ κουτ. μαγειρική σόδα

¼ κούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και λαδώστε το. Χτυπήστε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν πλούσια υφή. Προσθέστε το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Σταδιακά συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C. Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια, πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ταψί. Βουτήξτε τον πάτο ενός ποτηριού στην άχνη ζάχαρη και πιέστε μία μία τις μπάλες ώστε να σχηματιστούν τα cookies. Ψήστε για 10- 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για 2 λεπτά προκειμένου να τα ξεκολλήσετε εύκολα. Πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη, αν θέλετε.

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΜπισκότα με ξύσμα λεμονιού και βρώμη

Related Posts