27.8 C
Athens
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Μπανάνα και γλυκοπατάτα για πρωινό με ενέργεια

Ένα πρωινό που σας γεμίζει ενέργεια: περιλαμβάνει γλυκοπατάτες και γάλα καρύδας που τα συμπληρώνουν φέτες μπανάνας, βατόμουρα, καρύδια πεκάν, βούτυρο αμυγδάλου, τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, κανέλα και μέλι.

Συστατικά για 2 μερίδες
  • 2 γλυκοπατάτες (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 2 μπανάνες
  • 1 πορτοκάλι
  • 75 γρ. μύρτιλλα
  • 3 κ.σ. γάλα καρύδας
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αμυγδαλόπαστα ή φυστικοβούτυρο
  • θα χρειαστείτε: τρίφτη και αλουμινόχαρτο
Βήμα1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C. Πλύνετε και στεγνώστε τις πατάτες. Τρυπήστε τις πατάτες πολλές φορές περιμετρικά με ένα μαχαίρι ή πιρούνι και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο.
Βήμα2
Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ψήστε τις για περίπου 45 λεπτά στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Πλύντε το πορτοκάλι και τρίψτε το ένα τέταρτο της φλούδας και στύψτε το μισό.
Βήμα3
Ξεδιπλώστε το αλουμινόχαρτο με τις πατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν για λίγο και αφαιρέστε τη φλούδα.
Βήμα4
Πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι μαζί με 1 μπανάνα και προσθέστε ανακατεύοντας λίγο χυμό πορτοκαλιού και μια κουταλιά αμυγδαλόπαστα. Μοιράστε το μείγμα σε «μπολ» και ρίξτε από πάνω τα βατόμουρα και τις φέτες μπανάνας.
Βήμα5
Ρίξτε από επάνω με ένα κουτάλι το γάλα καρύδας και πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα. Σερβίρετε από πάνω την υπόλοιπη αμυγδαλόπαστα.
 •Πηγή: Chiquita

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -