10.8 C
Athens
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

«Ο Μονόλογος του Ninja» με τον Θοδωρή Βουρνά έρχεται στην Αθήνα μέσω …Βαρκελώνης

***

Στο Δεκαήμερο Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού της Βαρκελώνης που διοργανώνει η Oktana Casa De Cultura συμμετέχει από την Ελλάδα ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς.

Θα παρουσιάσει το έργο «Μονόλογος του Ninja» του συγγραφέα Μάνου Ζερβάκη.

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Βουρνάς επιλέχθηκε να είναι μέρος του Δεκαήμερου. Τον «Μονόλογο» ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ευθύμης Γεωργόπουλος και Ειρήνη Στεριανού. Το έργο θα παρουσιαστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2024 στο αμφιθέατρο της Residència de Investigadors, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Βαρκελώνης.

Ο «Μονόλογος» ξεκινάει το ταξίδι του από τη Βαρκελώνη πριν έρθει στην Αθήνα σε χώρο που σύντομα θα ανακοινωθεί.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μάνος είναι ένας life couch με παιδικό του όνειρο να γινόταν Ninja. Μπορεί να μην τα κατάφερε άλλα έχει διατηρήσει τη φιλοσοφία ζωής τους και την έχει εφαρμόσει στη δουλειά του θεωρώντας πλέον τον εαυτό του κρυφό Ninja.
Γνωρίζει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Ματούλα. Η γνωριμία τους θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός μεγάλου έρωτας αλλά… η Ματούλα πιστεύει ότι είναι απόγονος Samurai, αφού, σύμφωνα με τη μητέρα της, ο πατέρας που δεν γνώρισε ποτέ ήταν Samurai και είχε χαθεί στα βάθη της Ασίας.
Οι Ninja και οι Samurai είναι αιώνιοι εχθροί οπότε ο Μάνος και η Ματούλα του δεν μπορούν να είναι και μαζί… τι θα γίνει τώρα; Ο Μάνος ξεκινάει έναν μονόλογο – πνευματική αναζήτηση για να την ξανακερδίσει, στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως τα εμπόδια στη σχέση τους είναι πολλά περισσότερα και πως ήρθε η ώρα που η υπομονή ενός Ninja θα εξαντληθεί.

***

Το «Δεκαήμερο» θα έχει διάρκεια από τις 2 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024. Κατά τη διάρκειά του θα διοργανωθεί το 6ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης, καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρο, μουσική, ποίηση, δραστηριότητες για παιδιά κ.τλ.) σχετικές με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η περσινή οργάνωση του Δεκαημέρου Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού είχε μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν μεγάλη, καθώς ξεπέρασαν συνολικά τους 1.500 επισκέπτες.
Είναι σημαντικό ότι η πλειονότητα των επισκεπτών είναι ντόπιοι, γεγονός που δείχνει ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα ενδιαφέρει τους Ισπανούς.

***

Η Oktana Casa de Cultura είναι μια εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό και κινηματογράφο στην Ισπανία, αφού μεταξύ άλλων εδώ και 6 χρόνια διοργανώνει το Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη, 3 χρόνια τη Γαστρονομική Έκθεση Ελληνικών και Κυπριακών Προϊόντων Αμβροσία, 2 χρόνια το Δεκαήμερο Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού της Βαρκελώνης και την Ημερίδα Σύγχρονου Κυπριακού Κινηματογράφου στη Μαδρίτη. Επομένως έχει δημιουργήσει έναν ευρύ κύκλο από συνεχώς αυξανόμενο κοινό (ομογενείς και φιλέλληνες) που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πολιτιστικά πράγματα.

Λίγα λόγια για το Σύνδεσμο Καταλανών Νεοελληνιστών:

Ο Καταλανικός Σύνδεσμος Νεοελληνιστών ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό να κάνει γνωστή τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας στην Καταλονία. Για μια δεκαετία προσφέρει στα μέλη της και σε όλο το ενδιαφερόμενο κοινό πολυάριθμες και πολύ ποικίλες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν από διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις μέχρι τη δημοσίευση του φιλολογικού περιοδικού Αέρηδες.

Ταυτότητα παράστασης

Ο «Μονόλογος» του Ninja
Κείμενο: Μάνος Ζερβάκης
Απόδοση και Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κόκκορη
Φωτογραφίες και artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
Βίντεο προτζέκτορα: Χρήστος Παναγόπουλος
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Ευθύμης Γεωργόπουλος και Ειρήνη Στεριανού.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -