Τελευταίο αντίο στη Μαρίνα Γαλανού που πάει στον πολύχρωμο πλανήτη…

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 12.30 το μεσημέρι ο αποχαιρετισμός της Μαρίνας Γαλανού. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Μητρόπολης Πειραιά, στο Κοιμητήριο Σχιστού [*].

Επιθυμία της Μαρίνας ήταν αντί στεφάνων, όσες/όσοι/όσα το επιθυμούν, να στηρίξουν το έργο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών [ΣΥΔ] που η ίδια δημιούργησε, σε έναν ειδικό λογαριασμό [**].

***

Η Μαρίνα Γαλανού, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, έφυγε από τη ζωή για να ταξιδέψει στον πολύχρωμο πλανήτη την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

***

«Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους. Που νοιαζόταν και δεν άφηνε πέτρα που να μην σηκώσει για να βοηθήσει.
Ούτε η ασθένεια της δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα της. Μέχρι προχθές ήθελε να υποβάλει προτάσεις για τον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση.
Μαρίνα μου καλό ταξίδι. Μένει μέσα μας η φλόγα σου. Μας εμπνέεις».

[Και με τα παραπάνω λόγια αποχαιρέτησε τη Μαρίνα ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη].

***

«Η Μαρίνα Γαλανού μόχθησε για την τρανς ορατότητα και τα δικαιώματα των διεμφυλικών όσο λίγα άτομα σε αυτή τη χώρα. Πανέξυπνη, ακούραστη, έβαζε πάντοτε το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό, ακόμα και εις βάρος της υγείας της. Το έργο που αφήνει πίσω της είναι σημαντικό και αποτελεί χρέος μας να το συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ασφαλή, συμπεριληπτική, πολύχρωμη, όπως την οραματίστηκε η Μαρίνα».

[Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού].

***

«Μαχητική, στοχοπροσηλωμένη και ταυτόχρονα ρεαλίστρια, έδωσε τιτάνιες μάχες για τα δικαιώματα των τρανς, με ήθος και ακεραιότητα, και δίδαξε σε όλα, όλες, όλους μας, πώς οι διεκδικήσεις μιας ευάλωτης κοινότητας μπορούν να γίνουν Νόμος του Κράτους. Της οφείλουμε πολλά και είναι χρέος μας απέναντί της η συνέχιση των αγώνων της».

[ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία].

***

[*] ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ. Λεωφόρος Σχιστού 102-104, Κερατσίνι – Αμφιάλη, 18758. Τηλέφωνο: 2104010320

[**] ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δικαιούχος: Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Αριθμός Λογαριασμού: 5052088126112
ΙΒΑΝ: GR95 0172 0520 0050 5208 8126 112
SWIFT – BIC: PIRBGRAA –
Με την ένδειξη: Δωρεά εις μνήμην Μαρίνας Γαλανού