17.9 C
Athens
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Μνήμες» της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη στις Βρυξέλλες

Τριάντα πέντε έργα της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου, θα εκτεθούν από τις 12 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου στο «Espace Périple», στις Βρυξέλλες.
Με σπουδές στο Παρίσι, στην Ακαδημία της Grande Chaumière, η Βάσω Γκιώνη μαθήτευσε στο εργαστήρι του Γιάννη Τσαρούχη, ενώ αποφοίτησε και από την Βασιλική  Ακαδημία Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου, συμπληρώνοντας τις θεωρητικές της γνώσεις με σπουδές Αρχαιολογίας και Βυζαντινής Τέχνης στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).
Με πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Βάσω Γκιώνη έδειξε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη φιγούρα.
Στη συγκεκριμένη έκθεση με τον τίτλο «Μνήμες», το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ένα και μόνο, αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό σημείο του πρόσωπου: τα μάτια ή καλύτερα το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου –  δημιουργού. Παράλληλα με τους πίνακες ζωγραφικής, η καλλιτέχνις εκθέτει και τέσσερα γλυπτά της, ένας άλλος τομέας που προστίθεται στη δημιουργία της.

Πληροφορίες για την έκθεση:
http://www.periple.eu/index.php/el/ellinikes-politistikes-ekdilwseis-bryxelles/icalrepeat.detail/2014/06/12/200/-/-.html

* Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Académie de la Grande Chaumière στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα, σπούδασε Iστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.
Η επαφή της με το Μουσείο Περαντινού την εισήγαγε στο χώρο της γλυπτικής, στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.

«Espace Périple», Bruxelles (Πολυχώρος Περίπλους, Βρυξέλλες)
Ατομική έκθεση της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου
Από τις 12 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -