«Διαζύγιο» Λούλη και Λέχου στο δίδυμο διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας

Με «διαζύγιο» ξεκίνησε το δίδυμο διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας που ήταν σχετικό με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες. Η τηλεοπτική «συνομιλία» του Χρήστου Λούλη και της Κατερίνας Λέχου δεν ολοκληρώθηκε.

 

Οι κατηγορίες για σεξισμό του σποτ με τον Λούλη ανάγκασαν την Πολιτική Προστασία να το αποσύρει. Έτσι η καμπάνια για τον συνωστισμό στις πλατείες συνεχίζεται με το δεύτερο μισό της και το σποτ της Λέχου.

 

***

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε.
Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου, για την ευγενική τους προσφορά».

 

***

Νωρίτερα για το θέμα τοποθετήθηκε και η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία ζήτησε την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κάνοντας λόγο για «στερεοτυπική διαφήμιση του υπουργείου με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα».