18.7 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Αυτός που γύρευα είμαι!..» από το θεατρικό σχήμα “Επί Το Έργον”

“Καθένας κλειδώνεται μες στο βαρέλι του εαυτού του,
στου εαυτού του βουτάει τη ζύμωση…
ερμητικά σφραγίζει το βαρέλι με το πώμα του εαυτού του
και πελεκάει το ξύλο στου εαυτού του μέσα το πηγάδι”.
Ερρίκος Ίψεν, Πέερ Γκυντ, τέταρτη πράξη

Το θεατρικό σχήμα Επί Το Έργον παρουσιάζει τη σκηνική σύνθεση «Αυτός που γύρευα είμαι!..» (τίτλος παρμένος απ’ το Λακωνικόν του Οδυσσέα Ελύτη) στο θέατρο “Βικτώρια”.
Ποιητικά κείμενα απ᾿ την αρχαιότητα ως τις μέρες μας μαζί με μια μη συμβατική χρήση του πιάνου φωτίζουν το θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει να ‘σαι ο εαυτός σου;

Συντελεστές

Δραματουργία – σκηνοθεσία:
Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος
Ενδυματολογία:
Ειρήνη Βαζιργιαντζίκη
Μουσική επιμέλεια:
Εύα Κολιοπούλου
Ερμηνεύουν:
Εύα Κολιοπούλου Πιάνο
Κωνσταντίνα Κουτουλάκη Τρίτη φωνή
Μαρκέλλα Ευθυμίου Δεύτερη φωνή
Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος Πρώτη φωνή
Ειδικός σύμβουλος:
Κωνσταντίνος Μ. Μάστρακας (υπεύθυνος του λογοτεχνικού περιοδικού Διορθώσεις – ποιητής)

Πληροφορίες

Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου (Στάση Ηλεκτρικού «Βικτώρια»)
19, 20 και 21 Ιουνίου, ώρα 9.15 μ.μ., διάρκεια 40′
Είσοδος 4 ευρώ
http://www.epitoergon.gr, https://www.facebook.com/epitoergon
Τηλ. κρατήσεων: 210 8233125
mail: [email protected]

Βιογραφικά

Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Το 2005 αποφοίτησε από τη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Το 2010 αποφοίτησε από τη ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Εμπρός – Θεατροεργαστήριον. Το 2012 ίδρυσε μαζί με τη Μαρκέλλα Ευθυμίου την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Επί Το Έργον. Σκηνοθέτησε το 2007 στη θεατρική ομάδα του ΕΜΠ το έργο του Μίλαν Κούντερα: Ο Ιάκωβος και ο αφέντης του – Ένας φόρος τιμής στον Ντενί Ντιντερό σε τρεις πράξεις. Το 2008 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση: Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι του Μπερνάρ Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία του δασκάλου του Γιάννη Ζημιανίτη. Το 2009 συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία Τρίτη του Νίκου Κορνήλιου. Το 2012 μετέγραψε και σκηνοθέτησε τον Ηγεμόνα του Νικολό Μακιαβέλλι με τίτλο Σινιόρε Μακιαβέλλι… γελάστε! παίζοντας το ρόλο του Μακιαβέλλι. Tο 2013 μετέφρασε και σχολίασε τα δράματα του Ίψεν: Αρχιμάστορας Σόλνες, Ο Μικρός Έγιολφ, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί και Πέερ Γκυντ, με επιμελητή τον Ήρκο Ρ. Αποστολίδη για τις εκδόσεις Gutenberg. To 2014 μετέφρασε το δράμα του Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού με επιμελητή τον Ήρκο Ρ. Αποστολίδη για τις εκδόσεις Gutenberg. Έχει μεταφράσει και σχολιάσει το Βίο του Γαλιλέι του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Έχει αναγνώσει έργα ελλήνων και ξένων ποιητών για την παρουσία των εκδόσεων Gutenberg στο facebook. Είναι συνεργάτης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού Διορθώσεις.

Ειρήνη Βαζιργιαντζίκη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι ζωγράφος, κεραμίστρια. Από το 1990 κατοικεί στη Χίο όπου από το 1991 σχεδιάζει και κατασκευάζει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργασθεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, το θεατρικό τμήμα του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου και σχεδόν όλα τα θεατρικά σχήματα του νησιού.

Εύα Κολιοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των 3 ετών. Το 2006 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με καθηγητή τον σολίστα και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή. Πρόσφατα συμμετείχε στο εργαστήρι μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον Αλέξη Πορφυριάδη, ενώ παρακολουθεί μαθήματα τζαζ πιάνου με καθηγητή τον Κάρολο Μαυρογένη. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (ΕΜΠ) με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Μουσική Ακουστική, Επεξεργασία Σήματος και Πληροφορική (UPMC/IRCAM/Telecom PariTech).

Κωνσταντίνα Κουτουλάκη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. Το 2010 αποφοίτησε από την ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Εμπρός-Θεατροεργαστήριον. Έχει συμμετάσχει στην παράσταση Τα κουνέλια του Χρήστου Κάλλοου, όπου και σκηνοθέτησε. Έπαιξε το ρόλο της Έμμα στην Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ μετά το πέρας των επιτυχών εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, όπως και το ρόλο της Νέρας στην Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στέργιογλου. Συμμετείχε στην παράσταση Αγγελιοφόροι σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Έπαιξε στην ταινία του Βασίλη Βαφέα Γυναικείες Συνομωσίες, στη μικρού μήκους Νυχτερινοί επισκέπτες του Διονύση Λυκιαρδόπουλου, καθώς και στη μικρού μήκους Long Vacation σε σκηνοθεσία της Έλενας Δεμέστιχα.

Μαρκέλλα Ευθυμίου: Γεννήθηκε στη Χίο το 1986. Έχει σπουδάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Συμμετείχε ερασιτεχνικά στη Θεατρική Ομάδα του Πολυτεχνείου από το 2007 εως το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αγωγής του Λόγου και Ορθοφωνίας με τον Ιωάννη Ζημιανίτη και τον Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο. Το 2012 ίδρυσε μαζί με τον Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Επί Το Έργον. Το 2013 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Άκης Δαβής. Για την παρουσία των εκδόσεων Gutenberg στο facebook, ανάγνωσε το 2014 από τα έργα: Η ανθολογία του Σπουν Ρίβερ του Edgar Lee Masters, Μεταμορφώσεις της Σελήνης της Κίρκης Κεφαλέα, Γράμματα στην Οφέλια του Fernando Pessoa. Είναι συνεργάτης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού Διορθώσεις.

Κωνσταντίνος Μ. Μάστρακας: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Εργάστηκε ως άμεσος βοηθός του Ρένου Αποστολίδη, στα Νέα Ελληνικά, την τρίτομη Ανθολογία της Νεοελληνικής Γραμματείας: Η ποίηση, λογία και δημοτική από το Μεσαίωνα ως τις μέρες μας και υπήρξε παραστάτης στα βιβλία και τις προσπάθειές του, από το 1966 μέχρι το θάνατό του, το 2004. Διορθωτής τυπογραφικών δοκιμίων, επιμελητής ύλης, συντάκτης λημάτων εγκυκλοπαιδειών. Δικηγόρος από το 1972 ως το 2012 οργανώνοντας το MGP, ένα πρότυπο δικηγορικό γραφείο απόλυτα ισότιμης νομικής και οικονομικής συνεργασίας με νεώτερούς του συνεργάτες. Εξέδωσε το MGP DAYS (από το Δεκέμβριο του 1996 ως τον Ιανουάριο του 2006· 39 τεύχη με 208 συνολικά σελίδες), μηνιαίο δελτίο του γραφείου, με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Μετά την αποχώρησή του από τη δικηγορία δημιούργησε το μηνιαίο περιοδικό Διορθώσεις, ανοίγοντας βήμα εντελώς ελεύθερο σ’ όλους όσοι ἀγορεύειν επί της ουσίας βούλονται, τ᾿ οποίο κυκλοφορεί από το 2011 ως σήμερα (τεύχη 32, σελ. 1092). Βιβλία του: Ζώνη Ασφαλείας (Ποιήματα, 2004, σελ. 314), Θρύψαλα (Σύντομες αυτοτελείς σκέψεις, 2004, σελ. 98), Η παρέα των πέντε, Ο Κώστας Σοφιανός (Σκιαγραφία της παρέας των πέντε και παρουσίαση του Κώστα Σοφιανού, 2008, σελ. 130), Υπό την αρήϊον τήβεννον (Στρατιωτικό ενθύμημα, που συγκροτήθηκε στη Φλώρινα το 1921, από τον πατέρα του, στρατιώτη Μάρκο Δ. Μάστρακα, 2009, σελ. 224), Επιστροφή στο σήμερα (Αυτοβιογραφικό αφήγημα, Αθήνα, 2009, σελ. 248).

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -