23.6 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Να ‘ρθω μαζί σου;», ιστορία αγάπης για τέσσερις

Τα μάτια τους έχουν στήσει ενέδρες. Είναι βράδυ, καλοκαίρι. Νικητές δεν υπάρχουν. Ούτε ηττημένοι. Κοιτάζονται λαβωμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλον. Κοιτάνε δύσπιστα, χαζά, ερευνητικά, γεμάτοι αμφιβολίες και πολλά ερωτηματικά. Αντιμέτωποι. Κάθε ζευγάρι με τις δικές του προσδοκίες.
Θα καθίσουν στη βεράντα του ρετιρέ, πάνω στο αθηναϊκό ύψωμα, με την αισθητική περιοδικού διακόσμησης, κι όπως τους φυσάει ο ζεστός αέρας μπορεί να φανταστούν κιόλας πως θα πετάξουν, πως θα βρουν προορισμό. Ακούνε το θόρυβο της πόλης και νομίζουν πως είναι ο θόρυβος δύο δυνατών φτερών που ανοιγοκλείνουν και θα τους μεταφέρουν αλλού. Δύο ζευγάρια 30χρονων, δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές κοινωνίες, συναντιούνται με αφορμή το σεξ. Τέσσερις ζωές που αναζητούν περιεχόμενο.
Η πόλη κάτω φλέγεται, η Αθήνα διανύει την τελευταία της νύχτα. Τα πάντα καταστρέφονται.
Κλείνονται μέσα στη μυρωδιά της σιωπής και στους ήχους της διάλυσης. Νιώθουν την κατάρρευση στο σώμα τους, στα ρωμαλέα νεύρα της αποπροσανατολισμένης νιότης τους. Δεν έχει σημασία αν φεύγουν ή αν γυρίζουν, σημασία δεν έχει αν χάθηκαν, σημασία έχει που και οι τέσσερις ξηλώνουν βελονιά βελονιά τη ζωή τους, την άνυδρη, τη ματαιωμένη. Ξεφτίζουν το παρελθόν τους. «Να ‘ρθω μαζί σου;». Άφησέ με να έρθω μαζί σου. Καθένας μονάχος πορεύεται στον έρωτα. Το δοκίμασα. Δεν ωφελεί. Θα έρθω μαζί σου…

Κι οι τέσσερις ηθοποιοί αποφασίζουν να αποδομήσουν το ίδιο το έργο που παρουσιάζουν. Ένα μπουλβάρ που πυρπολήθηκε εκεί που κανείς δεν το περίμενε.
Μια παράσταση για τη διαφορετική αγάπη. Ανάμεσα στα αποκαΐδια της Αθήνας, εκεί που στρίβει ο δρόμος, γεννιέται μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε τέσσερις ανθρώπους που νόμιζαν πως δεν είχαν κατεύθυνση μέχρι που συναντήθηκαν.
Βερίνα και Γιώργος, Λυκαβηττός: ένα ζευγάρι που καταρρέει υπό το βάρος της αριστοκρατικής του πλήξης. Προβλέψιμοι. Ενοχοποιητικοί ο ένας απέναντι στον άλλο.
Αλίνα και Θεμιστοκλής, Άγιος Αρτέμιος: ένα ζευγάρι πρόθυμο να καταρρεύσει με αντάλλαγμα τα δικά του 15΄ διασημότητας. Άδεια ράφια η σκέψη τους.
Αθήνα: η πόλη που νόμιζε πως τους χωρούσε όλους και τους εξοντώνει όλους…
Τέσσερις άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου, μοιράζονται μια νύχτα και μια Αθήνα που σε λίγες ώρες μπορεί και να μην υπάρχει πια. Καθώς η πόλη ζει -ίσως- τις τελευταίες στιγμές της, οι τέσσερις καλούνται να επιλέξουν.
Θα μείνουν; Θα φύγουν; Ποιους θα αφήσουν και ποιους θα ακολουθήσουν όταν το μπουλβάρ τελειώσει οριστικά;
Το “Να ‘ρθω μαζί σου;” είναι ένα κωμικό ρέκβιεμ για ένα κουαρτέτο ακυρωμένων ανθρώπων σε μία αγενέστατη πόλη που καταρρέει χωρίς να τους ρωτήσει. Ένα έργο γλυκόπικρο, σημειολογικό, ανατρεπτικό. Ένα νέο ελληνικό έργο της Αλεξάνδρας Κ* σε ευφάνταστη σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Κωνσταντίνου Ασπιώτη, που παρουσιάζεται στο θέατρο “104”.
Μια πληθωρική και προσεγμένη παράσταση, μια καλειδοσκοπική σύλληψη της νεοελληνικής νοοτροπίας και φιλοδοξίας, που κάνει έναν ιδιαίτερα ελκυστικό διάλογο με το θεατή.
Οι ηθοποιοί (Λάζαρος Βαρτάνης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ζωή Καραβασίλη, Σύνθια Μπατσή), νέοι και ταλαντούχοι, αρμονικά συνταιριασμένοι, παίζουν με χιούμορ, σαρκασμό, αυθόρμητα και αληθινά, με ευστοχία και χαριτωμένη αμεσότητα.

Συντελεστές

Κείμενο:
Αλεξάνδρα Κ*
Σκηνοθεσία:
Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μουσική:
Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνογραφία – ενδυματολογία:
Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί:
Γιώργος Σπηλιόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη:
Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου
Δραματολόγος:
Αναστασία Διαμαντοπούλου
Φωτογραφίες:
Μαρίλη Ζάρκου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Βαρτάνης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ζωή Καραβασίλη, Σύνθια Μπατσή
Στο ραδιόφωνο: «Cafe Society» (Κωνσταντίνος Τζούμας, Μουσική επιμέλεια: Kafka)

Xρήσιμα

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι – Κεραμεικός
Γενική είσοδος: 12 ευρώ – μειωμένο 10 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 80′ χωρίς διάλειμμα
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -