Κυριακάτικες Μουσικές Matinée για τα 20α γενέθλια του θεάτρου “Πορεία”

Με τρεις ακόμη μουσικές matineés θα συνεχιστούν οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του θεάτρου “Πορεία”. Μουσικοί πρώτης γραμμής καταλαμβάνουν τη σκηνή του θεάτρου για τρία κυριακάτικα μεσημεριανά και παρουσιάζουν μουσική με… θεατρική θεματολογία!

 

 

Back to Glengarry!
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 12.30

Ο Αμερικανός -αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον- σαξοφωνίστας David Lynch, επιστρέφει έπειτα από 18 χρόνια για να παίξει τα μουσικά θέματα της εμβληματικής παράστασης του “Πορεία”, “Οικόπεδα με Θέα”, καθώς και άλλες συνθέσεις του με έμπνευση από το θέατρο και τον κινηματογράφο, αρκετές από τις οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό. Μαζί του δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος, γνωστοί όχι μόνο για τις μοναδικές πιανιστικές επιδόσεις τους αλλά και για την εντυπωσιακή ταυτόχρονη χρήση διαφορετικών οργάνων. Συμμετέχει η Έλλη Πασπαλά.

 

 

Hotel Costa Verde
Κυριακή 17 Μαΐου, 12.30

Ο δεξιοτέχνης πιανίστας διεθνούς φήμης Γιώργος Κοντραφούρης επισκέπτεται για δεύτερη φορά το θέατρο Πορεία για μια ιδιαίτερη γιορτή λάτιν μουσικής εμπνευσμένη από τη γεμάτη γοητεία ατμόσφαιρα του μεξικάνικου ξενοδοχείου Costa Verde. Η διαμονή στο Costa Verde στιγμάτισε τον Τένεσι Ουίλλιαμς και εκεί επέλεξε να διαδραματίσει το έργο του “Η νύχτα της Ιγκουάνα”, που ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία στις 25 Απριλίου. Αγαπημένες λατινοαμερικάνικες μελωδίες, εξωτική ατμόσφαιρα, αισθησιασμός, όλα μπλέκονται στο ιδιότυπο σύμπαν του Τένεσι Ουίλιαμς και στη σκηνή του Πορεία. Μαζί του δύο ξεχωριστοί μουσικοί, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος και η Μεξικανή τραγουδίστρια Martha Moreleon.

It’s a jam!
Κυριακή 24 Μαΐου, 12.30

Κλείνει η σεζόν με ένα ιδιότυπο πάρτι. Η Κατερίνα Πολέμη… τζαμάρει μαζί με τους ηθοποιούς, πάνω στα θέματα που έχει γράψει η ίδια για παραστάσεις του “Πορεία” και τα οποία αγαπήθηκαν πολύ! Τραγούδια από τη “Μεγάλη Χίμαιρα”, την “Ευρυδίκη” το “Blasted”, τον “Γιούγκερμαν”, αλλά και κομμάτια από τους προσωπικούς δίσκους της θα ακουστούν στη σκηνή του θεάτρου από την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, τον Γιάννη Στάνκογλου, την Κόρα Καρβούνη, τον Χρήστο Μαλάκη, την Ελένη Μπούκλη, τη Νεφέλη Μαρκάκη, τον Λαέρτη Μαλκότση κ.ά.

***

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

* Για τους συνδρομητές του θεάτρου η είσοδος είναι δωρεάν με μια διπλή πρόσκληση.

* Μετά τις μουσικές εκδηλώσεις ακολουθεί δεξίωση στο μπαρ του θεάτρου, όπου μπορείτε να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες. Το κέρασμα είναι μια ευγενική χορηγία της VENICE Boutique Catering μέλος του ομίλου εταιρειών ΒΕΝΕΤΗ.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69
Πλατεία Βικτωρίας
http://www.facebook.com/poreiatheatre
http://twitter.com/poreiatheatre

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 8210991, 210 8210082

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Sevenspots, Reload, WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, YOLENI’S