32.7 C
Athens
Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

«Καρέλια ΑΕ». Διπλό δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους και φορείς της Καλαμάτας

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου – απολογισμός της χρονιάς, αλλά και η γιορτή των εργαζομένων της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε.» , κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε.
Ωστόσο, με δελτίο Τύπου η Εταιρεία ανακοίνωσε και φέτος το χριστουγεννιάτικο «μποναμά» προς τους εργαζομένους της αλλά και την προσφορά της προς ιδρύματα και φορείς της πόλης, που συνεχίζει να στηρίζει παρά τις συνέπειες του κορονοϊού.
Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γ. Καρέλιας έστειλε το μήνυμά του προς τους εργαζομένους της επιχείρησης τονίζοντας πως «Σημασία όμως έχει ότι είμαστε όλοι εδώ και ότι δεν λείπει κανείς».

 

***

 

*H έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ήταν φέτος 250 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
*Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ καθαρά.
*Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2020, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.
*Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2020.

 

***

 

Επιπλέον των παραπάνω και λόγω του γεγονότος ότι ειδικά φέτος δεν θα ισχύσει το επίδομα παρουσίας για ευνόητους λόγους:
*Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 1.250 ευρώ καθαρά.
*Ειδικότερα όμως, οι εργαζόμενοι των οποίων:
• οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από 2.500 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση πέραν των 1.250 ευρώ, επιπλέον 500 ευρώ, δηλαδή 1.750 ευρώ καθαρά συνολικά.
• οι μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν πέραν των 1.250 ευρώ και των 500 ευρώ, επιπλέον 400 ευρώ, δηλαδή 2.150 ευρώ καθαρά συνολικά.
• οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από 1.200 ευρώ, θα λάβουν πέραν των 1.250 ευρώ και των 500 ευρώ και των 400 ευρώ, επιπλέον 300 ευρώ, δηλαδή 2.450 ευρώ καθαρά συνολικά.
*Τέλος ο κάθε εορταστικός λαχνός για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ καθαρά.

 

***

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

Παράλληλα, και φέτος, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. συνέχισε το κοινωνικό της έργο με την οικονομική ενίσχυση κοινωφελών φορέων που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας.
Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των 700.000 ευρώ τους εξής φορείς:
Ειδικότερα:
*Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
*Τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των 60.000 ευρώ.
*Τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
*Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των 75.000 ευρώ.
*Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των 125.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικών σταθμών μέσω της εγκατάστασης νέων συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας.
*Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν των 70.000 ευρώ.
*Τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Καλαμάτας για το Κοινωνικό Φαρμακείο, με το ποσόν των 50.000 ευρώ.
*Το Κέντρο Φροντίδας Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των 100.000 ευρώ.
*Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσόν των 120.000 ευρώ.

 

***

 

Οι έκτακτες αυτές παροχές προς τους εργαζομένους, οι οποίες αναλύονται πιο πάνω, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ.

 

***

 

 

Η Βικτωρία Καρέλια με τα παιδιά της: Τον Ανδρέα Γ. Καρέλια (στη μέση) και τον Στάθη Γ. Καρέλια, που κρατούν το τιμόνι της καπνοβιομηχανίας.

 

 

Ανδρέας Γ. Καρέλιας: Σημασία έχει ότι είμαστε όλοι εδώ και ότι δεν λείπει κανείς

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Γ. Καρέλιας στο ευχετήριο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους και στην ανασκόπηση του έτους είπε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Τι να πει, κανείς για τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας;
Ήταν μια χρονιά που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει. Όποια σενάρια κι αν είχαν μπει στην προσομοίωση, σίγουρα έλειπε μια λέξη: «Πανδημία».

Και δεν έλειπε μόνο από τα δικά μας σενάρια, αλλά και από όλα τα σενάρια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από μικρό παιδί, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου, να μην είμαστε, τη σημερινή μέρα, μαζί στην καθιερωμένη γιορτή του εργοστασίου. Κι αυτό, τόσο στις καλές όσο και στις λιγότερο καλές χρονιές. Φέτος, για πρώτη φορά, οι συνθήκες επιβάλλουν να βρισκόμαστε μεν νοερά μαζί, αλλά χωρίς την παραδοσιακή εορταστική μας συνάθροιση, χωρίς τη ζεστή χειραψία μας.
Σημασία όμως έχει ότι είμαστε όλοι εδώ και ότι δεν λείπει κανείς.
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ιατρό της εταιρείας, κ. Θ. Μαρκόπουλο, καθώς και όλη την επιτροπή στελεχών που συνεργάσθηκε στενά μαζί του, ώστε σε έναν χώρο 500 και πλέον εργαζομένων να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Οι έγκαιρες παρεμβάσεις που έγιναν από τις αρχές Μαρτίου, αρκετά πριν από το πρώτο «lockdown», υπήρξαν καθοριστικές για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

 

***

 

Ήδη από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, είχαμε προσπαθήσει να προβλέψουμε τις πιθανές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η πανδημία στην πορεία της εταιρείας μας. Οι αρχικές εκτιμήσεις για ενδεχόμενη μεγαλύτερη συρρίκνωση των πωλήσεων μέσα στο 2020 δεν επαληθεύτηκαν, λόγω των συντονισμένων προσπαθειών Διοίκησης και εργαζομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκαν δραματικές αλλαγές στις συνθήκες των αγορών καπνικών προϊόντων όπου δραστηριοποιούμαστε, εκτός του κλάδου των Duty Free.
Έτσι:
• Στην ελληνική αγορά αυξήσαμε, για μια ακόμη χρονιά, το μερίδιο αγοράς της ΚΑΡΕΛΙΑ, στα μεν τσιγάρα φτάνοντας το 18,5%, στον δε καπνό για στριφτό ξεπερνώντας το 27%.
• Στις διεθνείς μας αγορές καταφέραμε να περιορίσουμε την πτώση στους όγκους πωλήσεων στα τσιγάρα στο 4,5%, πτώση η οποία προήλθε κυρίως από τη σημαντικότατη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης και την επακόλουθη συρρίκνωση των πωλήσεων των διεθνών καταστημάτων Duty Free.
• Σε ό,τι αφορά τον καπνό για στριφτό τσιγάρο, επιτεύχθηκε ο στόχος μας να ξεπεράσουμε σε πωλήσεις το 1.000.000 κιλά διεθνώς, επιτυγχάνοντας έτσι αύξηση όγκου που πλησιάζει το 10%.
• Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίσαμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, διπλασιάζοντας την παραγωγική μας ικανότητα σε καπνό για στριφτό τσιγάρο προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση.

 

Δωρεά 50 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μ.Ε.Θ.

 

Παράλληλα, η εταιρεία μας στάθηκε αρωγή στην προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να αντιμετωπίσει την πανδημία στη χώρα, με τη δωρεά 50 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μ.Ε.Θ, η παράδοση των οποίων ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

 

***

 

Πηγή: Εφημερίδα «Θάρρος» Καλαμάτας / Φωτογραφία αρχείου.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -