«Ναυτεμπορική». Η ιστορική οικονομική εφημερίδα οδηγήθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Η 96χρονη «Ναυτεμπορική», η μοναδική καθημερινή οικονομική εφημερίδα στην Ελλάδα, η ιστορική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Πάνο και Τζώρτζη Αθανασιάδη, οδηγήθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης…
Την όλη διαδικασία αναλαμβάνει ο ελεγκτικός όμιλος Grant Thornton καθώς και το «Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδη» με απόφαση του Πρωτοδικείου.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης είχε υποβάλει η Eurobank, διατηρώντας ως είχε και την προηγούμενη απόφαση για την προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, με εξαίρεση τους εργαζομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκποίηση – εν λειτουργία – των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής θα γίνει με το μοντέλο ΔΟΛ, που θεωρήθηκε επιτυχημένο.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έγινε τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα το ύψος των απαιτήσεων της Eurobank ξεπερνά το επίπεδο των οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται ότι διαμορφώνονται περί των 3,8 εκατ. ευρώ.
Η «Ναυτεμπορική» με την ίδρυσή της σηματοδότησε την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στη χώρα μας. Το 2000 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.