Η Στέλλα Κάλτσου φωτίζει στην Όπερα της Λισαβόνας

Η καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμών Στέλλα Κάλτσου συνεχίζει το ταξίδι της στις όπερες του εξωτερικού. Μετά την Όπερα του Χονγκ Κονγκ, το Φεστιβάλ Χέντελ στο Χάλε, την Όπερα του Οβιέδο, τώρα θα βρεθεί στη Λισαβόνα. Εκεί, στην Όπερα Σάο Κάρλος της Λισαβόνας, θα φωτίσει την εξαιρετικά δημοφιλή όπερα “Καπουλέτοι και Μοντέκοι” του Vincenzo Bellini που κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου 2018 σε μουσική διεύθυνση Giampaolo Bisanti και σκηνοθεσία Arnaud Bernard.

Η Στέλλα Κάλτσου, που -μεταξύ άλλων- επιμελήθηκε τους φωτισμούς στην παράσταση «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», υπογράφει αυτό τον καιρό τις «Δούλες» σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Τέχνης, το «Καζιμίρ και Καρολίνα» του Γιάννη Χουβαρδά στο Bios και το «Υμπύ τύραννος» του Μάνου Βαβαδάκη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Αμέσως μετά τη Λισαβόνα, επιστρέφει στην Αθήνα όπου θα φωτίσει τις παραστάσεις «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Νίκου Μαστοράκη, το «Πορνοστάρ» του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη και τον «Εξολοθρευτή Άγγελο» της Άντζελας Μπρούσκου επίσης στο Φεστιβάλ. Επόμενος σταθμός στο εξωτερικό η συνεργασία της με την Όπερα της Κρακοβίας.