9.5 C
Athens
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Η ομάδα μουσικοπαιδαγωγών και μουσικών “2 Λαλούν” ψυχαγωγεί τα παιδιά με ευαισθησία

 

Η ομάδα 2 Λαλούν ανεβάζει από το 2017 διαδραστικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις – εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 2 – 11 ετών σε πολιτιστικούς χώρους, σχολεία και παιδικά πάρτι.

Ιδρυτικά μέλη της είναι οι Κάτια Ανδριανάκου (μουσικοπαιδαγωγός, μουσικός), Χρήστος Ροζάκης (μουσικός).
Συνεργάτες οι Ιωάννα Ρήγα (μουσικός), Ματίνα Κοκολάκη (χορεύτρια).
Έκτακτοι συνεργάτες οι Σταύρος Πηλιχός (μουσικός), Λουκάς Γιαννακίτσας (μουσικός).

Οι συντελεστές μας της ομάδας 2 Λαλούν μάς είπαν:

“Η επιθυμία μας, ως μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, είναι να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα ώστε να εξερευνήσουν νέα μουσικά μονοπάτια και να έρθουν σε επαφή με αληθινά ηχοχρώματα. Με αγάπη και ευαισθησία δημιουργούμε πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας μία μεγάλη γκάμα οργάνων (ακορντεόν, καβάλ, τετράχορδο, γκάιντα, σαντούρι, ιδιόφωνα, pvc-φωνο, κοντραμπάσο, μαντολίνο), ανάλογα με τις ανάγκες και το χαρακτήρα κάθε παράστασης. Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της παράστασης, με τη φυσική μας παρουσία και ενεργή συμμετοχή, δημιουργώντας μια πλούσια και ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία για τα παιδιά.

Μέσα από τη βιωματική μάθηση και τα ομαδικά παιχνίδια τα παιδιά οξύνουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, κατανοούν το διδακτικό αντικείμενο, αναπτύσσουν μουσικό και κινητικό τρόπο σκέψης, και απολαμβάνουν το δημιουργικό παιχνίδι!

Οι παραστάσεις μας είναι διαδραστικές και τα ίδια τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές τους! Η διαδικασία έχει καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα οι παιδαγωγικοί στόχοι της ομάδας μας είναι: η κατανόηση των βασικών χαρακτηριστικών του γνωστικού αντικειμένου της παράστασης, η ανάπτυξη της έκφρασης μέσα από το τραγούδι, η σωματική έκφραση, η ανάπτυξη της φαντασίας, η καλλιέργεια της συνεργασίας με την ομάδα, η σύνθεση και παρουσίαση μουσικοθεατρικού δρώμενου, η επαφή με φυσικά φαινόμενα όπως η παραγωγή του ήχου, η επαφή με νέα ερεθίσματα (σπάνια μουσικά όργανα, ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα), η ανάπτυξη του μουσικού τρόπου σκέψης, η ψυχαγωγία και η αισθητική απόλαυση”.

Παραστάσεις

 • Ήχος είναι και γυρίζει
  για παιδιά 2 – 9 ετών

Ποιο ήταν το πρώτο μουσικό όργανο; Πώς παράγεται ο ήχος και πώς ταξιδεύει; Μέσα από θρύλους, θα γνωρίσουμε το σαντούρι, το καβάλ, την γκάιντα και το ακορντεόν. Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα ξεφαντώσουμε και που ξέρετε… ίσως θελήσετε να μας διηγηθείτε κι εσείς μια ιστορία!

 • Περιστεράκι Πέταξε
  για παιδιά 2 – 9 ετών
  (ανοιξιάτικη παράσταση)

Με ζωντανή πρωτότυπη μουσική, κάλαντα, μύθους και σκηνικά που μεταμορφώνονται από τα παιδιά, θα γιορτάσουμε τον ερχομό της Άνοιξης και τη μεταμόρφωση της φύσης.

 • Η Φούλα η Χιονονιφούλα αποφασίζει να ταξιδέψει
  για παιδιά 2 – 9 ετών
  (χειμωνιάτικη παράσταση)

Η Φούλα αποφασίζει να ξεπεράσει τους φόβους της και να ταξιδέψει στον κόσμο. Μέσα από τις περιπέτειές της, γνωρίζει νέους πολιτισμούς, ανθρώπους διαφορετικούς και μέρη άγνωστα. To ταξίδι της Φούλας, ο κύκλος του νερού, είναι μία αλληγορία για τον κύκλο της ίδιας της ζωής…

 • Το μαργούδι και ο Αλεξανδρής
  για παιδιά 8 – 11 ετών

Μέσα από παιχνίδια μουσικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μουσική, χρησιμοποιώντας κρουστά όργανα αλλά και το ίδιο τους το σώμα, θα συνθέσουν και θα παρουσιάσουν ανά ομάδες τη δική τους χορογραφία και το δικό τους τραγούδι!

 • Μύθοι Θεών
  για παιδιά 2- 9 ετών

Πώς ήταν οι Θεοί του Ολύμπου; Ποιοι οι ήρωες της εποχής; Και πώς με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και τα παιδιά σε ρόλο πρωταγωνιστή θα παίξουμε, θα ζήσουμε την αγωνία των άθλων του Ηρακλή, θα μεταμορφωθούμε σε Αργοναύτες και θα συνοδεύσουμε τον Ορφέα στον Άδη να ξανακερδίσει την Ευρυδίκη;

 • Ένα υποβρύχιο ταξιδεύει!
  για παιδιά 2- 9 ετών
  (καλοκαιρινή παράσταση)

Ταξιδεύοντας μ’ ένα υποβρύχιο ανακαλύπτουμε το βυθό και πολιτείες ξεχασμένες… Γινόμαστε ναύτες, μεταμορφωνόμαστε σε ψάρια… και σε μυθικά πλάσματα! Παράλληλα, ευαισθητοποιούμαστε για την ανάγκη προστασίας της θάλασσας και των ακτών (καλοκαιρινή παράσταση).

Παρουσιάσεις

Μέχρι σήμερα οι 2 Λαλούν έχουν επισκεφτεί παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και πολιτιστικούς χώρους στην Αθήνα, Κόρινθο, Νεμέα, Ναύπλιο, Άνδρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Περισσότερες πληροφορίες

https://foulaxionoula.bandcamp.com/album/-
https://www.facebook.com/2-%CE%9B%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-1320950004737400/
https://2-laloun.blogspot.com/

Επικοινωνία

E-mail: [email protected]
Τηλ.: 6980426340

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -