Cat Is Art

Η «Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο ’19

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Η «Κυρία Χ» είναι ένας μονόλογος διαρθρωμένος σε 15 σκηνές. Κεντρικό πρόσωπο είναι η ομώνυμη Κυρία, η οποία εκτίθεται ολοκληρωτικά, καταθέτοντας όλα τα ζητήματα της ζωής της, χωρίς συγκάλυψη, εξωραϊσμούς και παρακάμψεις. Πρόκειται για μια ευάλωτη και ευθυτενή γυναίκα, που πέφτει και σηκώνεται κάθε φορά, κουβαλώντας ολόκληρη τη γη στους ώμους της.

Η «Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου και σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019.

 

 

Αποσπάσματα

Αυτά έχουν οι επιστροφές. Και άλλα πολλά. Κάτι από απολογισμούς, από συνειδητοποιήσεις, από χρόνια… Γι’ αυτό, όταν κατηφόρισαν τα χιόνια απ’ τα ορεινά στα πεδινά, βάλθηκα να τους δώσω ένα σχήμα. Ήσυχο. Ειρηνικό. Εξάλλου, αυτά τα τρυφερά βαμβάκια είναι αθόρυβα από τη φύση τους. Απορροφούν κάθε ηχητική παραφωνία. Είναι που τότε παύουν να μαλώνουν οι θεοί από ψηλά. Το σχήμα είχε κάτι από καμπύλες απαλές για να μη σκοντάφτουν τα χάδια.
Όταν ο καθρέφτης με διαβεβαίωσε για αμοιβαία σχέση εκτίμησης, τίναξα ανέμελα τα χιόνια και εξήλθα ασκεπής παιδίσκη, έτοιμη για αναχώρηση.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα 18:30

«Κυρία Χ»
της Καλλιόπης Εξάρχου
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Ηθοποιοί: Λυδία Βη, Αλέξα Κορμαρή, Χριστιάνα Μητρολλάρη, Χρύση Τζανέτου, Φαίδρα Φαϊτάκη, Ειρήνη Φασιά, Σέβη Φιλιππίδου, Petra Verhulst.

Καλλιόπη Εξάρχου

Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας του Θεάτρου στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Στην επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις βιβλίων και άρθρων, μεταφράσεις θεατρικών έργων. Έχει εκδώσει θεατρικά έργα, ποιητικές συλλογές, καθώς και ένα μυθιστόρημα.

Αναστασία Ρεβή

Σκηνοθέτις. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο τα τελευταία 22 χρόνια. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Κάτοχος διπλώματος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της βραβευμένης ομάδας «Theatre Lab Company». Έχει διακριθεί με βραβεία και υποψηφιότητες σε σημαντικούς θεσμούς, όπως το «Greek International Women Awards, Γυναίκα της Χρονιάς» το 2017. Της έχει απονεμηθεί «Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας» για την παράσταση «Μάκμπεθ» στο ΚΘΒΕ, ενώ έχει, επίσης, τιμηθεί στο πλαίσιο των Βραβείων ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ το 2016, των θεατρικών Βραβείων της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου το 2009 και έχει λάβει το Hellenic Foundation Award το 1997. Στο ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2015 είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια στο έργο της Τζένης Δάγλα «Time, please!».

***

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2019
In memory we trust
21-26 Σεπτεμβρίου 2019
Ένα Πρόγραμμα για το Θέατρο, τα Γράμματα και τις Τέχνες
με παραστάσεις, αναγνώσεις, εργαστήρια, συμπόσια και δράσεις σε όλη την πόλη

***

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου
Φρυνίχου 14, 10558, Πλάκα. τηλ: 2103222464
Εισιτήρια: Στη Viva και στο ταμείο του θεάτρου.
Γενική είσοδος για κάθε παράσταση: 5€. Για όλες τις παραστάσεις: 20€
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα των θεάτρων ή/και στο ticketsanalogio@gmail.com

***

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο, μέλος του οργανισμού EFA/EFFE (European Festivals Association/ Europefor Festivals – Festivals for Europe), ένας επιτυχημένος θεσμός αφιερωμένος στο θέατρο και στη σύγχρονη γραφή, δραματική και σκηνική, διοργανώνεται φέτος για 16η συνεχή χρονιά, 21-26 Σεπτεμβρίου 2019 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
Φεστιβάλ Αναλόγιο 2019: 4 τιμώμενες χώρες, 30 εκδηλώσεις, 20 παραστάσεις, 15 νέα ελληνικά και 5 ξένα έργα, 15 συγγραφείς, 20 σκηνοθέτες, συγγραφείς και πανεπιστημιακοί από 20 χώρες, ολονύκτιο αφιέρωμα, διεθνές επιστημονικό συνέδριο, 5 εργαστήρια γραφής και μετάφρασης, 120 καλλιτέχνες.
Με τη συνεργασία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο και με την υποστήριξη του ΕΚΠΑ, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και των Πρεσβειών Ελβετίας, Ιράν, Ινδονησίας και Βραζιλίας.

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΗ «Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο ’19

Related Posts