29.3 C
Athens
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

“8η ημέρα”, μια ξεχωριστή παράσταση που έρχεται στα σπίτια σας!

Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε την πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές!

Η “8η Ημέρα”, που την προηγούμενη σεζόν έκανε ξεχωριστή εντύπωση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ζυρίχη, συνεχίζει το ταξίδι της και παράλληλα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 13.00 στο “Από Μηχανής Θέατρο”.

Το έργο είναι του Virgil Georghiou και η απόδοση – σκηνοθεσία του Ηλία Κουνέλα. Παίζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Καμμένος και Ηλίας Κουνέλας.

Όσοι δεν διαθέτουν χώρο να φιλοξενήσουν την “8η Ημέρα” στο σπίτι τους, ή όσοι διστάζουν να φιλοξενηθούν σε ένα άγνωστο σπίτι, μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση που ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε σε 130 νοικοκυριά και σπίτια την περασμένη σεζόν σε μια προσαρμοσμένη εκδοχή στο “Από Μηχανής Θέατρο”.

Η παράσταση που φτιάχτηκε αποκλειστικά για σπίτια συνεχίζει και φέτος -από τις 25 Σεπτεμβρίου 2016- το ταξίδι της, αφού η ανταπόκριση των θεατών είναι πολύ μεγάλη. Πολύς είναι ο κόσμος που επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του για μια θεατρική εμπειρία και να φιλοξενήσει και άγνωστους θεατές. Υπάρχουν όμως και οι θεατρόφιλοι που δεν έχουν μάθει έτσι. Γι’ αυτό το λόγο η “8η Ημέρα” φιλοξενείται από το “Από Μηχανής Θέατρο”, κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι.
Η παράσταση προσαρμόζεται και παρουσιάζεται σε μια πιο “κανονική” εκδοχή που σε παροτρύνει να την απολαύσεις μετά και στο σπίτι σου.

* Δύο φίλοι, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Θα σώθηκαν ή όχι. Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη μνήμη και τη σωτηρία των προγόνων τους;

Το δίλημμα θα πάρει μέγεθος όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αληθινή ιστορία ενός φτωχού ιερέα που σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας αποφασίζει εν καιρώ πολέμου να ενταφιάσει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε αδέσποτος έξω από το νεκροταφείο του χωριού. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ο ιερέας θα κατηγορηθεί για βεβήλωση νεκροταφείου και για μετά θάνατον βιασμό, ενός αλλόθρησκου. Ο νεκρός είναι Εβραίος…

* Ο Virgil Georghiou αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα πατέρα του. Οι δύο φίλοι που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού την ιστορία του Virgil Georghiou τις έντονες ημέρες του ελληνικού δημοψηφισματος τον Ιούλιο του 2015, έρχονται αντιμέτωποι με την ηθική του ελέους. Με μεγάλη αμηχανία εντοπίζουν έναν κοινό τόπο για να μνημονεύουν τις ψυχές των παππούδων τους. Το πρόσωπο του άλλου.

* Η παράσταση έχει μεγάλη ανταπόκριση και θα ταξιδέψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Virgil Georghiou
Απόδοση – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα – Μαρία Πασχάλη
Εικονογραφία: Άντα Μπαραχάνου
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ραφαήλ

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας

* Εκτέλεση παραγωγής για το Από Μηχανής Θέατρο:

Πληροφορίες / κρατήσεις: 6955560403 – 6936170193 και Από Μηχανής Θέατρο.
e-mail: [email protected]
fb: facebook.com/H8hHMERA/

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Η είσοδος στα σπίτια είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στο τέλος της παράστασης.
Για το Από Μηχανής Θέατρο – γενική είσοδος 10 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -