Cat Is Art

Γιώργος Λιβανός – Γιάννης Σολδάτος για τρίτη φορά μαζί στο Studio Κυψέλης

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

 

Οι Θεατρίνων Θεατές, υπερασπιζόμενοι το θέατρο ρεπερτορίου κι έχοντας προσεγγίσει επιτυχώς άξιους συγγραφείς του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, επιστρέφουν στον Γιάννη Σολδάτο, έναν συγγραφέα που, για τον σκηνοθέτη, οι λέξεις του ορίζουν το συναίσθημα και εν τω προκειμένω οφείλουν να «τσουλήσουν» σε μια κατηφόρα με ξυραφάκια και να μη λαβωθούν από την αλήθεια.
Ο Γιάννης Σολδάτος, στην τρίτη παράσταση που επιχειρεί να δημιουργήσει με τον Γιώργο Λιβανό για τους Θεατρίνων Θεατές (μετά τον Pasolini και τον Fellini – που βραβεύτηκε σαν καλύτερη παράσταση στο 2nd Inter Balcan Festival), αγγίζει και πάλι τους μύθους, αυτή τη φορά του Ηollywood, στη φθορά τους.
«Τo βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών» ονομάζει το έργο ο Γιάννης Σολδάτος και ο Γιώργος Λιβανός καταπιάνεται με το είδος που φαίνεται να γνωρίζει καλά, καθότι είναι η 20η παράσταση musical που σκηνοθετεί.

Πού πάνε οι ήρωες όταν δραπετεύουν από την καθημερινότητά τους, θα μπορούσε να ‘ναι ο υπότιτλος αυτού του σκληρού – ερωτικού  μαύρου musical vaudeville, στο οποίο καλούμαστε να συνταξιδέψουμε με την ανθρώπινη πλευρά των κινηματογραφικών συμβόλων, με τον ρεαλισμό και την πτώση, την Αυταπάρνηση της Δημιουργίας και κυρίως τη ματαιότητα της Επικοινωνίας σε έναν κόσμο που οι Stars μάς ξανασυστήνονται και εξομολογούνται.
Παραμορφωτικοί καθρέφτες παντού και η αλήθεια της ύπαρξης γυμνή. Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο μουσικό ανέβασμα, ενός λυρικού κειμένου, που ηρωοποιεί το φθαρτό. Ο θεατής θα κληθεί να μπει από την κλειδαρότρυπα στον Panoramic χώρο των Studios Hollywood ή μήπως στη Μεταθανάτια Αίθουσα Υποδοχής που δίνεται ένας ακόμα χορός;
O συγγραφέας, για άλλη μια φορά, αγγίζει μετά θάνατον, με το δικό του συναισθηματικό ρεαλισμό που θα σοκάρει, πολλούς από αυτούς που θεωρούμε Γιγάντιους. «Είναι ακόμα ζωντανός», συνηθίζουμε να λέμε. «Αλλά πέρα από το σελιλόιντ, πού αλλού;». «Κι ο φόβος που πια δεν υπάρχει, πού δραπέτευσε και πήγε;».
Το θέατρο λόγου που, οι Θεατρίνων Θεατές υπερασπίζονται με προσήλωση, βρίσκει και πάλι έναν δυναμικό συν-εκφραστή που γράφει γι’ αυτό. Ο γραμμικός συμβολισμός που ο σκηνοθέτης πρεσβεύει και σηματοδοτεί τις πετυχημένες του παραστάσεις, βρίσκει στο κείμενο του Σολδάτου πρόσκαιρο έδαφος ν’ αναπτυχθεί και για άλλη μια φορά ν’ αποτυπώσει πώς ένα musical μπορεί παράλληλα να ‘ναι και ψυχογράφημα.
Η ασκημένη ομάδα άρχισε ήδη την προετοιμασία της παράστασης ενώ όλο το θέατρο θα γίνει ένα τεράστιο studio, στο οποίο η εικονική πραγματικότητα θα «τρέχει» παράλληλα με τη ρεαλιστική. Η χρήση πολυμέσων θα βοηθήσει ν’ αποτυπωθεί καλύτερα η αλήθεια του διττού παιχνιδιού της ύπαρξης.

Με σταθερούς συνεργάτες, οι Θεατρίνων Θεατές προετοιμάζουν τη νέα τους φιλόδοξη παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο ανανεωμένο Studio Κυψέλης, το οποίο και φέτος φιλοδοξεί να εκπλήξει, με μια σειρά από ιδιαίτερες συνεργασίες και σημαντικά έργα.

 

 

Η ταυτότητα της παράστασης

«Το Βράδυ Που Η Μαίρυλιν Πέρασε Στη Λεωφόρο Των Αστεριών»

– Έρχεται από τον Οκτώβριο 2019

***

Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης, Κυψέλη

Πρωταγωνιστούν: Καίτη Ιμπροχώρη, Νίκος Γιάννακας, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Σοφία Μπεράτη, Νίκος Χαλατζίδης, Όλγα Πρωτονοταρίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου κ.ά. Η διανομή θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών.
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Κινηματογράφηση: Γιάννης Σολδάτος
Χορογραφίες: Σίμωνας Πάτροκλος
Μοντάζ : Αντώνης Μανδρανής
Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου-Σφακιανάκης & Κώστας Βολιώτης
Προβολή – επικοινωνία: Νατάσα Παππά
Τους στίχους υπογράφουν ο Γιώργος Λιβανός και η Μαριάννα Τόλη (επιλογή από στίχους που είχε γράψει για την ομάδα)
Στο πιάνο συνοδεύει ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΓιώργος Λιβανός – Γιάννης Σολδάτος για τρίτη φορά μαζί στο Studio Κυψέλης

Related Posts