24.3 C
Athens
Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Γιατί ο Λέων είναι μια λαμπερή, δυναμική και φιλάρεσκη προσωπικότητα

Ο Λέων (♌) είναι αστρολογικό ζώδιο, το οποίο και συνδέεται με τον αστερισμό του Λέοντα. Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Λέων καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από 23 Ιουλίου μέχρι 23 Αυγούστου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από 16 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Λέοντα είναι ο Υδροχόος.

Μυθολογία

Το ζώδιο του του Λέοντα συμβολίζει το λιοντάρι της Νεμέας, που γεννήθηκε από την ένωση της Χίμαιρας με τον Όρθρο, γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας.

Προσωπικότητα

Το ζώδιο του Λέοντα έχει μία λαμπερή και άκρως δυναμική προσωπικότητα. Είναι γεννημένος ηγέτης και χωρίς να το προσπαθήσει και πολύ, καταφέρνει να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του, κερδίζοντας πάντα είτε μεγάλες συμπάθειες, είτε και μεγάλες αντιπάθειες. Ο κυβερνήτης πλανήτης του Λέοντα, είναι ο Ήλιος, γεγονός που κάνει τον άνθρωπο που ανήκει σε αυτό το ζώδιο να είναι αισιόδοξος, φωτεινός, δημιουργικός, γεμάτος δίψα για ζωή και γενναιοδωρία προς όλους. Ένας Λέοντας θέλει πάντα να φαίνεται, να προβάλλεται, να επιδεικνύεται, φροντίζει λοιπόν μέσα από τη δράση του, να προκαλεί. Η εξωτερική εμφάνιση ενός Λέοντα είναι πάντα εντυπωσιακή, ενώ η πλούσια κόμη του, αλλά και τα έντονα χαρακτηριστικά του, του δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ. Το έντονο πείσμα αλλά και ο εγωισμός, είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν Λέοντα να γίνεται πολλές αντιπαθής ή και κουραστικός. Η δραματικότητα και η υπερβολή είναι και αυτά με τη σειρά τους κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα ενός Λέοντα, που τον κάνουν να έχει μία χειμαρρώδη προσωπικότητα. Η διασκέδαση, η πολυτέλεια, τα παιδιά, η τέχνη, η δημιουργία αλλά και ο έρωτας είναι οι βασικοί παράγοντες στη ζωή ενός Λέοντα, οι οποίοι και του δίνουν χαρά. Ένα Λιοντάρι θέτει υψηλούς στόχους και έχει μεγάλο όραμα για τη ζωή του …φροντίζει όμως πάντα και για τη χαρά των ανθρώπων που έχει δίπλα του!

Λέων και Έρωτας

Ο Λέων ζει για τον έρωτα, τον λατρεύει σαν θεό και τον βιώνει έντονα και δραματικά. Αγαπάει το φλερτ, το παιχνίδι ματιών και λέξεων, αλλά ψάχνει πάντα τη μεγάλη αγάπη. Στη σχέση του, όσο περισσότερο του δείχνει το ταίρι του την αγάπη, την αφοσίωση και το θαυμασμό του, τόσο πιο παράφορα ερωτεύεται και γίνεται ο πιο συναισθηματικά γενναιόδωρος σύντροφος. Είναι όμως πολύ απαιτητικός και εγωκεντρικός κάνοντας λάθη ανεπανόρθωτα στη σχέση. Στο σεξ έχει αστείρευτο πάθος και προσπαθεί να έχει άριστες επιδόσεις ώστε να ακούει πως είναι ο καλύτερος. Είναι πολύ πιστός όμως αν ο σύντροφος σταματήσει να τον θαυμάζει καθημερινά, θα αναζητήσει επιβεβαίωση αλλού. Ο Λέων θα χωρίσει μόνο αν χαθεί ο έρωτας μέσα στη σχέση και δεν συμβιβάζεται. Τον χωρισμό ως επιλογή του άλλου, δεν τον αποδέχεται εύκολα και είναι σίγουρος ότι θα μείνει αξέχαστος στον εκάστοτε σύντροφο.

Τα ιδανικά ταιριάσματα του Λέοντα

Λέων με Κριό – Λέων με Δίδυμο – Λέων με Λέοντα – Λέων με Ζυγό – Λέων με Τοξότη – Λέων με Υδροχόο

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Ζώδιο Φωτιάς | Σταθερό Ζώδιο

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Γενναιοδωρία, ζεστασιά, μεγαλοψυχία, αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα, φιλοδοξία, δημιουργικότητα

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Εγωισμός, ματαιοδοξία, αλαζονεία, εγωπάθεια, φιλαρέσκεια, εγωκεντρισμός

***

Το πέμπτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου, ο Λέοντας κυβερνάται από τον ζωοδόχο Ήλιο, τον άρχοντα του Ηλιακού Συστήματος. Ένα σταθερό (ισχυρό και στερεό) ζώδιο, ο Λέοντας κυβερνά τη θέληση και την εξουσία. Είναι ζώδιο της φωτιάς, που σημαίνει ότι οι Λέοντες είναι μεγαλειώδεις, σίγουροι και γενναιόδωροι, παρόλο που έχουν την τάση να γίνονται εγωκεντρικοί και μερικές φορές δεσποτικοί.

Ο ήλιος, ο κυβερνήτης της εσωτερικής φύσης μας, είναι στον Λέοντα, το ζώδιο του σπιτιού του ή της εξουσίας. Αυτή η ενέργεια είναι βασιλοπρεπής, όντας το λιοντάρι ο αρχηγός των ζώων, αφού ο περήφανος Λέοντας βλέπει τον εαυτό του ως το επίκεντρο της προσοχής και περιμένει από τους άλλους να κάνουν πίσω και να δείξουν σεβασμό όταν περνάει.

Αγάπη για τη ζωή

Ο γοητευτικός και λαμπερός Λέοντας απολαμβάνει την αδιάλλακτη αγάπη για τη ζωή και τις απολαύσεις της. Καθώς ο Ήλιος δίνει φως και ζωή χωρίς να χαρίζεται, ο ζωοδότης κάθε ζωντανού πράγματος σε αυτή τη γη, έτσι κι ο Λέων, γνήσιος οικοδεσπότης και φυσικός διασκεδαστής, παίρνει μεγάλη χαρά από το να βοηθάνε τους άλλους να χαίρονται στη ζωή όσο κι αυτοί.

Ο ενθουσιασμός, η γενναιοδωρία και η ηλιόλουστη διάθεσή του εμπνέουν την αγάπη πολλών φίλων και θαυμαστών, κάνοντας εκείνους που είναι λιγότερο δημοφιλείς προσωπικότητες πράσινους από το φθόνο. Παρόλο που διαθέτει μεγάλες φιλοδοξίες κι ενθουσιασμό, πρέπει να παραδεχτεί ότι είναι αρκετά οκνός/ή και, όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα βρει τον εύκολο δρόμο, ειδικά όταν η περίσταση του προσφέρει χαρά ή δόξα. Αυτό είναι κάτι που ο τεμπέλης και επιρρεπής στην πολυτέλεια Λέοντας πρέπει να προσέξει.

Συνέπεια κι Αποφασιστικότητα

Ο αποφασισμένος Λέοντας, ένα σταθερό ζώδιο, μπορεί να γίνει πεισματάρης και ανθεκτικός στις υποκείμενες αλλαγές. Κατά πολλούς τρόπους, αυτό είναι θετικό, αφού του δίνει τη δύναμη να καταφέρει πράγματα στη ζωή, χάρη στην αντοχή του. Μπορεί να κολλήσει σε ένα στόχο σας όταν οι άλλοι, που είναι πιο αφηρημένοι, χάνουν το ενδιαφέρον ή τη συγκέντρωσή τους. Αυτό το πείσμα, που προτιμά να το βλέπει σαν συνέπεια και αποφασιστικότητα, υπαγορεύεται τις περισσότερες φορές από το εγώ του.

Είναι εύκολο για τον Λέοντα, που αγαπά τις απολαύσεις, να εξαρτηθεί από το φαγητό, και καθώς μεγαλώνει όλο και βάζει πιο πολύ βάρος. Ο χορός, το κολύμπι και το τένις αποτελούν τα αγαπημένα του αθλήματα, παρόλο που έχει μια τάση για όλα τα αθλήματα.

Πρωταγωνιστικό παιχνίδι

Το πρωταγωνιστικό παιχνίδι αποτελεί έναν πολύ δυνατό πειρασμό για το Λέοντα, αλλά πρέπει να θυμάται ότι στα ομαδικά αθλήματα, ακόμα κι ο βασιλιάς των ζώων υποτίθεται ότι συμμετέχει στο σύνολο. Οι τέχνες, οι ομάδες θεάτρων, οι φιλανθρωπικές κοινωνίες και οι θρησκευτικές οργανώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του.

Ο Λέοντας κυβερνά την πλάτη και την καρδιά, επομένως οι Λέοντες είναι υποκείμενοι στην υπερκόπωση, σε γενικά προβλήματα της πλάτης, που σχετίζονται με το άγχος και ασθένειες της καρδιάς. Έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και εύκολα ξεπερνά τα προβλήματα, πολλά από τα οποία έχει προκαλέσει ο ίδιος, λόγω των υπερβολών του.

Τα καλύτερα χρώματα γι’ αυτόν είναι ο χρυσός, η βασιλική πορφύρα και το πορτοκαλί. Ο Λέοντας κυβερνά τον χρυσό και η γενέθλια πέτρα του είναι ο σαρδόνυχας ή όνυχας. Ένας κατάλληλος εκπρόσωπος της ευπροσάρμοστης και δημιουργικής προσωπικότητας του Λέοντα, ο ενδιαφέρων σαρδόνυχας είναι ένα κράμα αχάτη, που υπάρχει σε πολλά χρώματα και μπορεί να κοπεί με διάφορους τρόπους. Ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιείται είναι για να φτιάχνει καμέα (τύπος καρφίτσας). Τα λουλούδια για τον Λέοντα περιλαμβάνουν την ελκυστική ντάλια, τον κίτρινο κρίνο, την κόκκινη παπαρούνα, τον ηλίανθο και το ηλιοτρόπιο.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
703ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Cat Is Art