Γιατί δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος της ΔΕΗ που βασάνισε το σκύλο στα Χανιά;

Σε διαθεσιμότητα προτάθηκε να τεθεί ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον βασανισμό ζώου στην Κρήτη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε την Τετάρτη από τη διοίκηση της Επιχείρησης να αντιμετωπίσει αμέσως το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει καθώς, όπως επισημαίνει, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αναφερόταν ότι ο φερόμενος ως δράστης για τον βασανισμό ζώου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, κάτι που, μέχρι στιγμής, δεν έχει τελικά συμβεί. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, σύμφωνα με πηγές της Επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη.

Για την υπόθεση αυτή, μίλησε σήμερα στο MEGA, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, σύμφωνα με τον οποίο ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να βασάνισε το άτυχο ζώο, δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς δεν έχουν ακόμα αποδοθεί ευθύνες από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Για παραπομπή σε πειθαρχικό, είναι απαραίτητη η παραδοχή της πράξης, κάτι που δεν έχει γίνει από τον ίδιο.

«Είναι αποτρόπαια πράξη, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία», είπε ο κ. Αδαμίδης.

Την απόφαση για διαθεσιμότητα μπορεί να την πάρει είτε ο πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είτε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής, εξήγησε.