«Γενοκτονία – Genocide». Η παράσταση που θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει ιστορικές μνήμες

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Είναι μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας.
Η ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. Η Γενοκτονία είναι η προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού. Στη σκηνή θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ».
Αυτά είπε ανάμεσα σε άλλα ο συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Παύλος Χρηστίδης για μια παράσταση που είναι βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα. Μια παράσταση η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν.
Η «Γενοκτονία» παίχτηκε για δύο σεζόν στο «Θέατρο ΠΚ» καθώς και στα «Αισχύλεια».

***

Το χοροθέατρο για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μια βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.

 

***

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Γενοκτονία – Genocide»
Του Παύλου Κουρτίδη

Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση: Lia Hide
Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης
Βοηθός σκηνοθεσίας – Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Φωτογραφίες παράστασης: Κωστής Γωγιός
Art Work: Tricia Daniels
Οργάνωση παραγωγής & Tour Management: Σοφία Καραγιάννη
Προβολή και επικοινωνία παράστασης: Νταίζη Λεμπέση | email: daisylempesi@hotmail.gr
Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ
Επί σκηνής:
Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Χρήστος Σύγγελος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Ελενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος.
Συμμετέχει: η Πυρρίχιος Ακαδημία

***

Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιδαλγός. Η μουσική της παράστασης είναι σε σύνθεση/επιμέλεια/παραγωγή Lia Hide, με τις συμμετοχές των Χρήστο Σύγγελο (λύρα, νέι, ντουντούκ), Φωτεινή Πασσά (φωνή – “Την Πατρίδα μ’έχασα”), Aki’Base (μπάσο) και Γιώργου Ράδου (κρουστά).

***

Η παράσταση «Γενοκτονία – Genocide», του Παύλου Κουρτίδη είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Παρουσιάζεται σε online streaming από το «Θέατρο ΠΚ» σε συνεργασία με το «Θεατροκίνημα».

***

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 20:00
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 από 00:00 έως και 23:59
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στις 20:00

Online Streaming
Θέατρο ΠΚ
Eισιτήρια:
8 ευρώ
Προπώληση:
viva.gr

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ «ΚΛΙΚ»